vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dekkingen reisverzekeringen veranderen door corona

Door het onvoorspelbare verloop van de coronacrisis zijn er extra risico’s bij het plannen van een buitenlandse reis of vakantie. Het reisadvies voor de bestemming kan kort voor vertrek of tijdens het verblijf ook nog eens veranderen. Wie in het buitenland besmet raakt of door een lockdown niet terug kan reizen kan met aanzienlijke extra kosten te maken krijgen.

Verzekeraars zien het coronavirus niet meer als een onzeker voorval en een aantal heeft de voorwaarden van de annuleringsdekking aan de huidige situatie aangepast.

MoneyView heeft van elke reisverzekering uitgezocht hoe de verzekeraar omgaat met de specifieke risico’s die samenhangen met de coronapandemie. Vrijwel alle reisverzekeraars bieden volledige dekking als een verzekerde naar een land of gebied gaat waar kleurcode groen of geel geldt. Corona-gerelateerde schades zijn dan over het algemeen wel gedekt en als een verzekerde zelf ernstig ziek wordt, worden ook de extra reis- en verblijfskosten vergoed. Dat laatste is meestal niet het geval als die kosten het gevolg zijn van een quarantaineverplichting, hoewel het aantal verzekeraars dat ook hier dekking voor biedt toeneemt.

Bij code oranje is het opletten geblazen, omdat een derde van de aanbieders in zijn geheel geen dekking meer biedt. Een verzekerde gaat mogelijk in dat geval op vakantie zonder reisverzekering met alle (financiële) risico’s van dien.

Op moneyview.nl/corona-reisverzekeringen staat een actueel overzicht van hoe verzekeraars omgaan met de aan corona gerelateerde risico’s.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739