vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dengue oftewel knokkelkoorts: snelst groeiende tropische ziekte

Dengue oftewel knokkelkoorts: snelst groeiende tropische ziekte

Dengue oftewel knokkelkoorts: snelst groeiende tropische ziekte

Dengue? Ja, de naam knokkelkoorts kenden we wel.

Bij ‘Googlen’ bleek het om de snelst groeiende (sub)tropische ziekte te gaan. Het Havenziekenhuis heeft dan ook meer dengue- dan malariapatienten. Omdat het ook om vakantiebestemmingen gaat waar Nederlanders graag naar toe gaan, wilden wij er meer van weten.

Dengue toegelicht

Dengue (knokkelkoorts) is een ziekte die gepaard gaat met koorts, hoofdpijn en spier- en gewrichtspijn. Dengue wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgebracht door sommige muggen die overdag steken. Dit in tegenstelling tot malariamuggen die ’s nachts steken.

Bij reizigers uit dengue zich meestal als griepachtige ziekte, vaak met plotselinge hoge koorts, soms met koude rillingen. De klachten duren meestal 5 tot 7 dagen. Na de ziekte kan men nog lang last hebben van vermoeidheid, weken tot soms maanden. Uiteindelijk herstelt men. Er zijn geen medicijnen of vaccins tegen deze ziekte.

Dengue kan men voorkomen door ervoor te zorgen niet door muggen gestoken te worden door gebruik van:

  • bedekkende kleding (lange mouwen, lange broek, sokken, eventueel bewerkt met insecticide);
  • een insectenwerend middel (met 30% DEET);
  • een muskietennet geïmpregneerd met Permethrine (als u overdag gaat rusten).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739