vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Veel wintersporters kennen de pisteregels niet

Bijna een derde van de wintersporters is niet bekend met de basisregels die op de skipiste worden gehanteerd. Dat blijkt uit online-onderzoek onder meer dan 100.000 Nederlanders. Hierdoor wordt het risico op ongelukken vergroot.

Allianz Global Assistance probeert de bewustwording van deze regels te vergroten met een campagne, waarmee wintersporters interactief de basisregels kunnen leren.

”Het niet kennen van de basisregels op de piste kan onnodig ongelukken veroorzaken. Om wintersporters bewuster te maken van deze regels, heeft Allianz Global Assistance een campagne ontwikkeld. Daarmee kunnen wintersporters hun kennis van de regels op de piste vergroten. Als de meeste vragen goed worden beantwoord, ontvangt de deelnemer een Skibewijs en kan met kennis van de regels de piste op”, aldus Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance.

Vijf vragen

Om het Skibewijs te halen moet de deelnemer vijf vragen beantwoorden over gedrag op de piste. De vragen variëren in moeilijkheidsgraad. Zo weten maar liefst 87,3 procent van de deelnemers aan de test de vraag over Eerste Hulp verlenen op de piste goed te beantwoorden. De vraag over het terughalen van een verloren ski tijdens de afdaling was moeilijker en werd door 44,6 procent van de mensen fout beantwoord.

In één minuut een Skibewijs

De online test is slechts binnen één minuut gemaakt. Het Skibewijs is geen rechtsgeldig document maar een manier om de pisteregels onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse wintersporters.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739