vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Deze zomer naar het buitenland op vakantie? Hier kan je alvast naartoe!

Deze zomer naar het buitenland op vakantie

Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in de EU/Schengen zone. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor deze landen is afgeschaald van code ‘oranje’ naar ‘geel’. 

In alle landen blijven maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vakantiegangers krijgen daarmee te maken. Ga je op vakantie? Ga dan wijs op reis en bereid je goed voor. Begin bij het downloaden van de BZ-reisapp en lees goed het reisadvies van je vakantiebestemming.’ Zorg ook voor een goede reisverzekering en sluit direct na het boeken (binnen 7 dagen) een annuleringsverzekering af.

Naar verwachting zullen de komende weken meer Europese landen hun grenzen openen voor Nederlandse toeristen. Zo is inmiddels bekend dat Oostenrijk de grenzen op 16 juni wil openen voor Europese en dus ook Nederlandse vakantiegangers. Het reisadvies van Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft deze zomer naar verwachting op oranje staan. Dat betekent dat vakantiereizen naar deze landen worden afgeraden.

Voor reizen buiten Europa blijft het reisadvies vooralsnog ‘oranje’. De verwachting is dat deze zomer de richtlijnen ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Dit zal zoveel mogelijk in samenspraak gebeuren met andere EU-landen.

Per 15 juni 2020 kan je weer op vakantie in de volgende landen:

Landen waar vakantiereizen worden afgeraden

Het Verenigd Koninkrijk en Zweden blijven voorlopig ‘oranje’. Dat heeft te maken met de gezondheidssituatie in die landen. Ga je toch, dan wordt je dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Denemarken houdt deze zomer naar verwachting de grenzen gesloten voor Nederlandse toeristen. Zolang dat het geval is, blijft het land ‘oranje’ en zijn vakantiereizen niet mogelijk.

Landen waar vakantie mogelijk is zodra grens opengaat

Een aantal landen moet nog besluiten wanneer Nederlandse toeristen weer worden toegelaten. Het gaat om de volgende landen:

De verwachting is dat deze landen dit de komende weken gaan doen.

Reizen buiten Europa

Voor reizen buiten Europa blijft het reisadvies vooralsnog ‘oranje’, wat betekent dat vakantiereizen buiten Europa worden afgeraden. De verwachting is dat de richtlijnen binnen enkele weken ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Blijf de reisadviezen dus goed volgen.

Bereid jouw reis goed voor

Ben je van plan om op reis te gaan naar het buitenland, lees dan voor jouw vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je weet dan of je naar het land kunt reizen en wat ter plaatse de actuele situatie is.

Informeer jezelf goed over de in het land geldende regels, zoals het gebruik van mondkapjes, afstand houden – in sommige landen geldt een minimum van 2 meter – of de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Beschik je niet over deze informatie, neem dan contact op met jouw reisorganisatie, hotel, camping, B&B, het toerismebureau in de plaats van bestemming of de lokale autoriteiten.

Reisapp en veelgestelde vragen

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

Wanneer je naar buitenland reist deze zomer en een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt, of deze afsluit, dan geldt het onderstaande:

Reizen naar een gebied met geel reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent. Wees echter voorzichtig met je gezondheid.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied wat van een geel naar een oranje reisadvies is gegaan

  • Als je op reis bent en of al op je bestemming en het reisadvies van de overheid is van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan, dan blijft de dekking van je reisverzekering gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

  • Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is hier dekking voor. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en hou je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Dekking Annuleringsverzekering

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten en wil je annuleren omdat er op jouw vakantiebestemming een (nieuwe) uitbraak is van het coronavirus, dan valt dat niet onder de dekking. Als je wilt annuleren omdat je positief getest bent op corona, dan mag je de reis of vakantie wel annuleren en claimen op je annuleringsverzekering.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisadviezen, de kleurcodes of de dekking van je reisverzekering? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel: Telefoon 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739