vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dodelijk tekenvirus in Spanje eist eerste slachtoffer

ziekte Het dodelijke Krim-Congovirus dat vaak door teken wordt overgedragen heeft vorige week in Spanje een eerste slachtoffer gemaakt: een 62-jarige man, overleed in een ziekenhuis in Madrid.

Een verpleegkundige die hem behandelde, is ook besmet geraakt. Zij zit nu in quarantaine. Haar toestand zou stabiel zijn. Ongeveer 200 mensen die in contact zijn geweest met de twee personen worden in de gaten gehouden.

Volgens de Spaanse autoriteiten is het de eerste keer dat het virus in West-Europa opduikt. Het land probeert verdere verspreiding te voorkomen. Het Krim-Congovirus is zeer besmettelijk omdat het ook door contact met lichaamsvloeistoffen kan worden overgedragen.

Krim-Congo koorts komt voor in grote delen van Azië en Afrika en in Bulgarije, Griekenland, Turkije, Albanië, Servië, Bosnië, Kroatië en delen van Rusland.

Meestal leidt de ziekte tot een acuut en ernstig ziektebeeld. Het begint vaak met koorts, spierpijn en zwakte en kan vervolgens verschillende klachten geven waarbij interne bloedingen bij veel patiënten wordt beschreven. Het sterftepercentage ligt op 30-50%.

Het Krim-Congovirus heeft zijn naam te danken aan de eerste uitbraak van de ziekte op de Krim in 1944 en later in Congo in 1969.

Bron: NOS

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739