vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Doden en zwaargewonden onder Nederlandse wintersporters

Wintersport reisverzekering: Verzeker ook medische kosten!

Wintersport reisverzekering: Verzeker ook medische kosten!

In de Nederlandse en Oostenrijkse media verschenen vandaag berichten van dodelijke ongevallen op de skipistes.

In de Oostenrijkse wintersportplaats Saalbach-Hinterglemm is een 37-jarige Nederlander omgekomen. De man kwam met hoge snelheid de piste af, moest een ander ontwijken en vloog tegen een boom. Hij was op slag dood.

Het tweede dodelijke slachtoffer is een 21-jarige Nederlandse vrouw. De vrouw zou tijdens het skiën onwel zijn geworden. Reanimatie mocht niet meer baten. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de Nederlandse vrouw hersendood was. De officiële doodsoorzaak hebben artsen nog niet kunnen vaststellen.

Een 43-jarige skiër uit Nederland ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Salzburg. Hij werd bewusteloos afgevoerd nadat hij tegen een boom was gebotst.

In Oostenrijkse kranten verscheen het bericht dat een 33-jarige Nederlandse skiër met hoge snelheid achterop op een 63-jarige Oostenrijkse man was gebotst. Dit gebeurde in Neukirchen. Ooggetuigen melde dat de Nederlander veel te hard van de piste af kwam. De Oostenrijkse man ligt met ernstige verwondingen op de intensive care in een ziekenhuis.

Tot nu toe melden de Oostenrijkse autoriteiten meer dan 2.300 ongelukken op de pistes.

Draag een helm

Ongelukken op de piste gaan vaak gepaard met ‘onnodig’ hoofdletsel. Daarom adviseren reisverzekeraars en alarmcentrales om altijd een helm te dragen. Een skiër of snowboarder gaat met 45 km per uur de berg af. Wanneer je met deze snelheid op een bromfiets rijdt ben je verplicht om een helm te dragen. Waarom zou je dat op de piste niet doen? Het dragen van een helm is (nog) niet verlicht op de piste, maar wel veel veiliger.

Zorg voor een reisverzekering met wintersportdekking

Een reisverzekering met wintersportdekking is zeker belangrijk. Wanneer er een ongeluk plaatsvindt op de piste en je moet met een gipsvlucht naar huis kan je dat veel geld gaan kosten. Een reisverzekering dekt deze kosten. Tevens is het belangrijk dat je professionele hulp krijgt bij problemen. Met een reisverzekering kan je 24-uur per dag een beroep doen op de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Zorg daarom voor een goede reisverzekering met wintersportdekking. Wil je geen enkel risico lopen dan is het raadzaam om ook medische kosten mee te verzekeren op je reisverzekering.

Een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten?

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over wintersport reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739