vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Dominicaanse Republiek: Visum Nederland en reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Reis jij of jouw gast van de Dominicaanse Republiek naar Nederland? Denk dan aan de verplichte medische reisverzekering voor de aanvraag van een Schengenvisum.

Een medische reisverzekering voor iemand uit de Dominicaanse Republiek kan je hier snel en eenvoudig afsluiten voor € 3,- per persoon per dag. Deze reisverzekering, de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, voldoet aan alle EU-eisen voor het verkrijgen van een Schengenvisum. Kies je voor deze verzekering dan weet je dat een visumaanvraag soepel zal verlopen, voor wat betreft deze verplichting.

Schengenvisum aanvragen: Dominicaanse Republiek – Nederland

Dominicaanse Republiek: Visum Nederland en reisverzekering
Dominicaanse Republiek: Visum Nederland en reisverzekering

Wanneer je van de Dominicaanse Republiek naar Nederland wilt reizen is daarvoor een Schengenvisum voor kortverblijf nodig. Deze kan worden aangevraagd bij het Visa Application center van VFS Global in Santo Domingo:

Visa Application Center – VFS Global 

 • Adres: Ave. John F. Kennedy, esq. Ortega y Gasswet, Plaza Metropilitana, Primer Nivel, Local 116, Santo Domingo, Dominicaanse Republiek
 • E-mail: info.dutchindr@vfshelpline.com
 • Telefoon: 829-946-3517
 • Website: www.vfsglobal.com/Netherlands/DominicanRepublic/
 • Visa Application Center is bereikbaar van maandag tot vrijdag (behalve op feestdagen) tussen 08:30 en 15:30 uur.

Nederlandse Ambassade in de Dominicaanse Republiek

Contactgegevens

 • Ambassadeur: drs. Annemieke A. Verrijp
 • Adres: Nuñez de Cáceres #11, Gebouw Ginaka vierde verdieping, Bella Vista, Santo Domingo.
 • Telefoon: +18092620320 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Fax: +18095654685
 • E-mail: std@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 16.30 uur. Vrijdag: 8.00 – 13.30 uur. Bekijk ook de sluitingsdagen van de ambassade.

Informatie over de medische reisverzekering voor een visum Nederland

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag (eerder kan ook als je daarom vraagt).
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • GARANTIE: Als een visumaanvraag wordt afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering. Je hoeft dan niets te betalen!
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Sluit hier een medische reisverzekering voor een Schengenvisum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij bent dan de verzekeringsnemer (premiebetaler) en jouw gast uit de Dominicaanse Republiek is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand).

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739