vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz doorlopende reis- en annuleringsverzekering met Covid-19 dekking

Allianz doorlopende reis- en annuleringsverzekering met Covid-19 dekking Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering met Covid-19 dekking voor corona sluit je hier af. Met deze doorlopende verzekering van Allianz Global Assistance krijg je financiële en praktische hulp bij ziekte, ongeval of overlijden tijdens je vakantie. Met de annuleringsdekking krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. En moet je de reis onverwachts afbreken? Dan worden de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

Je kunt de Allianz doorlopende reis- en annuleringsverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Je hebt hier al een uitstekende doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf €1,90 per maand! Je bent dan het hele jaar door verzekerd voor alle reizen en vakanties.

Je kan de doorlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of je kinderen (je betaald slecht voor 1 kind, de andere kinderen zijn gratis meeverzekerd), zolang zij niet ouder zijn dan 27 jaar. Sluit je de verzekering af voor je gezin, dan zijn kinderen tot 27 jaar, die voor studie op kamers wonen meeverzekerd. Ook als zij alleen op reis gaan.

Annuleringsverzekering met dekking voor Covid-19 (corona)!

Als je met je gezin of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat iemand van je gezin of familie Covid-19 (corona) oploopt. Dat valt ook onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan je vakantie annuleren als een van de verzekerden op de polis een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Uitgebreide doorlopende annuleringsdekking

Bij de doorlopende reisverzekering kan je de doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Met deze doorlopende annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500,- per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000,- per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

NIEUW: Een Samengestelde reis is standaard onderdeel gedekt op de doorlopende annuleringsverzekering

Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto. Wordt er bij een samengestelde reis niet geannuleerd, maar maak je wel extra kosten om de reis in aangepaste vorm alsnog te kunnen maken, dan wordt het volgende vergoed:

  • De noodzakelijke extra verblijfkosten (logies en maaltijden) voor maximaal vijf dagen tot € 75,- per persoon per dag.
  • De noodzakelijke extra reiskosten tot € 500,- per persoon.
  • De annuleringskosten van gemist vervoer en overige onderdelen van de reis tot € 500,- per persoon.

Optie: Dekking Terreuraanslagen & natuurrampen

De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ kan in combinatie met de doorlopende annuleringsverzekering worden afgesloten. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Dan zal de verzekering de kosten van je reis vergoeden.

Jongerenkorting tot 10%

Ben je jonger dan 27 jaar dan ontvang je jongerenkorting: Budget: 10% en Uitgebreid & Compleet: 10%. De korting geldt in de volgende gevallen:

  • als de hoofdverzekerde jonger is dan 27 jaar;
  • als de hoofdverzekerde en partner beide jonger zijn dan 27 jaar en geen kinderen hebben.

Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Heb jij nog geen voordelige reis- een annuleringsverzekering met Covid-19 dekking? Sluit hem hieronder af.

Dekkingen doorlopende reis- en annuleringsverzekering

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering met Covid-19 dekking is opgebouwd uit vijf algemene dekkingen, waarvan de dekking SOS hulpverlening de basis vormt. Daarnaast kun je kiezen voor Medische kosten, Bagage, Ongevallen en Rechtsbijstand om je verzekering compleet te maken. Voor Bagage en Medische kosten kun je zelf de hoogte van de dekking bepalen en kiezen voor een Budget, Uitgebreid of Compleet variant.

  • SOS hulpverlening (standaard) – Dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten door een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of naaste familie. Je belt de alarmcentrale en zij regelen alles voor je.
  • Medische kosten (optioneel, keuze uit Budget, Uitgebreid of Compleet) Deze dekking behoedt je voor torenhoge kosten in het buitenland. Je hebt recht op gratis telefonisch medisch advies van de Reisarts. Ook voor de reis helpen we je met inentingsadvies.
  • Bagage (optioneel, keuze uit Budget, Uitgebreid of Compleet) Hiermee is verlies, diefstal of schade van persoonlijke bezittingen of bagage gedekt. Dien je je schade online in? Dan krijg je uiterlijk op de vijfde werkdag een reactie.
  • Ongevallen (optioneel) Deze dekking biedt een éénmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens je reis in het buitenland.
  • Rechtsbijstand (optioneel) Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa wordt juridische hulp volledig vergoed. Reis je buiten Europa? Dan wordt deze tot maximaal € 50.000,- vergoed.

Keuze uit aanvullende dekkingen

Behalve de vijf algemene dekkingen bieden we aanvullingen. Afhankelijk van je reisgedrag kun je deze aan je verzekering toevoegen. Zo ga je goed verzekerd op reis en kun je onbezorgd genieten van je vakantie:

  • wintersport en bijzondere sporten;
  • werelddekking;
  • uitgebreide sportuitrusting;
  • geld;
  • SOS autohulp;
  • uitbreiding naar 180 dagen aaneengesloten verzekerd (standaard is 60 dagen).

Vragen over deze verzekering?

Heb je vragen over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering met Covid-19 dekking? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739