vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Doorlopende reisverzekering voor pensionado in het buitenland

Doorlopende reisverzekering voor pensionado

Ben je pensionado en ga je emigreren of ben je al geëmigreerd naar het buitenland en zoek je een doorlopende reisverzekering? Pensionado’s kunnen hier eenvoudig een Nederlandse doorlopende reisverzekering afsluiten, ook als ze al in het buitenland wonen.

Wie in het buitenland van zijn of haar pensioen geniet wil ook graag goed verzekerd zijn. Wij bieden je o.a. een flexibele doorlopende reisverzekering voor niet-Nederlands ingezetenen. Je kan deze reisverzekering aanvullen met eigen gekozen dekkingen zoals een annuleringsverzekering.

De Wonen in het buitenland doorlopende reisverzekering voor pensionado’s en emigranten heb je al vanaf € 10,17 per maand (afhankelijk van je leeftijd en de gekozen dekkingen).

En wat deze doorlopende reisverzekering voor gepensioneerde emigranten ook zo prettig maakt, je kan alles online regelen en altijd in je eigen taal. Het kan ook na je emigratie toch wel prettig zijn verzekeringszaken in het Nederlands te regelen.

Flexibel reisverzekeringspakket

Deze doorlopende reisverzekering kan je zelf op maat samenstellen. Je kan zelfs kiezen met of zonder ziektekostendekking. Daarnaast kan je de doorlopende reisverzekering uitbreiden met o.a.:

 • SOS-dekking (voor hulpverlening en repatriëring)
 • Uitgebreide ziektekostendekking voor medische kosten (ook voor niet spoedeisende hulp).
 • Annuleringsverzekering (als je onverhoopt niet op reis kunt door ziekte of andere omstandigheden).
 • Ongevallendekking.

Geniet rustig van je oude dag in bijvoorbeeld Spanje, Thailand, Italië, Frankrijk of Australie en maak je niet druk om je reisverzekering. Regel het hier snel, voordelig en goed!

Doorlopende reisverzekering voor pensionado’s

Je kan hier als pensionado deze flexibele doorlopende reisverzekering afsluiten, indien je geëmigreerd bent en permanent in het buitenland woont. De belangrijkste eigenschappen van de doorlopende reisverzekering voor Nederlandse pensionado’s in het buitenland zijn:

 • Doorlopend maar wel dagelijks opzegbaar (je zit nergens aan vast).
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland woont.
 • Werelddekking met of zonder de Verenigde Staten.
 • Geen leeftijdsrestricties (ook geschikt voor personen van boven 70 jaar).
 • Volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood) zelfs in geval van een corona uitbraak.

Zoals je ziet biedt de doorlopende reisverzekering voor geëmigreerde Nederlanders, die in buitenland van hun pensioen genieten, veel flexibiliteit. Zo kan je de ziektekostenverzekering uitsluiten, bijvoorbeeld omdat je al elders een internationale ziektekostenverzekering hebt.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Reisverzekering met onbeperkte looptijd

De Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering heeft een onbeperkte looptijd. Maar als je niet tevreden bent over deze verzekering of je komt terug naar Nederland, dan kan je deze verzekering dagelijks en per direct opzeggen. De te veel betaalde premie wordt dan terugbetaald. Om op te zeggen hoef je alleen maar een e-mail, fax of brief te sturen.

Premie voor de reisverzekering berekenen en aanvragen

Bereken hieronder vrijblijvend de premie voor de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering voor pensionado’s:

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering:

 • Verzekering voor pensionado’s die in het buitenland wonen.
 • Bepaal zelf of je een medische kosten dekking er bij neemt en hoe uitgebreid deze is.
 • Naar keuze dekking voor onder andere reizen, inboedel en rechtsbijstand.
 • Je bent wereldwijd verzekerd, ook als je tussentijds in Nederland bent.

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • Diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van je keuze);
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan jouw woning, inboedel of bedrijf in Nederland. Digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; Je kunt dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;

In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Ziektekostenverzekering voor dekking tegen medische kosten

Wil je een volledige dekking voor medische kosten op de doorlopende reisverzekering? Dan kan je de ziektekostendekking er bij nemen. Je kan kiezen voor drie verschillende pakketten. Je kan door een hoger eigen risico te nemen de premie omlaag brengen.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plekke niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Heb je al de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering heb je geen eigen risico.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jouw gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor je de reis moet afbreken.

De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend (negatief) reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering heb je geen eigen risico.

Voor welke periode sluit je deze verzekering af?

Je sluit de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering af voor onbepaalde tijd. Je kan de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Als je al premie hebt betaald voor de periode na de beëindigingsdatum, dan krijg je die terug. Als je definitief terugkeert naar Nederland, dan val je voor ziektekosten (weer) onder de verplichte basisverzekering. Geef dan jouw terugkeer aan ons door, zodat de verzekering kan worden stopgezet.

Wat kost de Wonen in het Buitenland-verzekering?

Reisverzekering

Sluit je de reisverzekering af, dan doe je dat voor alle verzekerden op de polis.

Leeftijd
 
Basic
 
Advanced
 
Excellent
 
 5 t/m 29 jaar € 121,99 € 136,99 € 191,99
 Vanaf 30 jaar € 131,99 € 146,99 € 211,99

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting. Kinderen zijn tot hun vijfde verjaardag gratis meeverzekerd (met uitzondering van eventuele assurantiebelasting).

Je kan bovendien kiezen voor een aanvullende verzekering voor jouw digitale/elektronische apparatuur.

Verzekerd bedrag
 
Jaarpremie per polis
 
 € 500,- € 37,50
 € 1000,- € 65,00
 € 2000,- € 90,00
 € 5000,- € 169,00

SOS-verzekering

De premie voor de SOS-verzekering is € 48,48 per persoon per jaar. Kies je voor de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en betaal je geen extra premie.

Annuleringsverzekering

Je sluit de annuleringsverzekering af voor alle verzekerden op de polis.

Aantal verzekerden
 
Dekking € 2000,-
 
Dekking € 5000,-
 
 1 verzekerde op polis € 93,17 € 147,37
 2 verzekerden op polis € 151,20 € 260,79
 3 verzekerden of meer op de polis € 174,24 € 339,71

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting.

De premie van de annuleringsverzekering inclusief extra annuleringsredenen.

Aantal verzekerden
 
Dekking € 2000,-
 
Dekking € 5000,-
 
 1 verzekerde op polis € 102,49 € 162,11
 2 verzekerden op polis € 166,38 € 286,87
 3 verzekerden of meer op de polis € 191,66 € 373,68

De verzekering afsluiten

Je kan online de Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering voor pensionado’s afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over jouw gezondheid en medische situatie. De verzekeraar zal dan beoordelen of ze je verzekeren. Het kan zijn dat ze jou tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Vragen?

Ben je pensionado en heb je vragen over wonen in het buitenland en de doorlopende reisverzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408,stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739