vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering vraag & antwoord: Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Doorlopende reisverzekering vraag & antwoord: Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Een veel voorkomende vraag over de doorlopende reisverzekering is: ben ik ook verzekerd als ik een dagje weg ga in Nederland, België of Duitsland? Het antwoord is: ja, mits er sprake is van een betaalde overnachting.

Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger maar ook gemakkelijk. Je bent het hele jaar doorlopend verzekerd en je kan dus niet vergeten om een reisverzekering af te sluiten. Maar hoe zit he nu als je een dagje weg gaat, zijn je spullen dan ook verzekerd?

Wanneer je dagje of een weekend weg gaat in Nederland, België of Duitsland dan geldt je doorlopende reisverzekering alleen als er sprake is van een betaalde overnachting. Je moet wel een bewijs van overnachting kunnen overleggen. Ga je bij voorbeeld weekend weg en logeer je bij familie dan biedt je reisverzekering geen dekking.

Een ander punt van aandacht is de aangesloten duur van je verblijf. Een doorlopende reisverzekering biedt wel het hele jaar dekking voor alle reizen, met betaalde overnachting, die je maakt. Echter, het aantal dagen dat je aangesloten op reis kan gaan is gemaximeerd. Som is dat 60 dagen en kan je dat uitbreiden met een extra dekking naar 180 dagen. Lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden door.

Een doorlopende reisverzekering kan je hier afsluiten: Doorlopende reisverzekering afsluiten »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739