vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Duitse toerist overlijdt na haaienbeet

aanval-haai

Duitse toerist overlijdt na haaienbeet

Een Duitse vrouw die vorige week tijdens het snorkelen in de zee bij Hawaï door een haai gebeten werd, is aan haar verwondingen overleden.

De 20-jarige Jana Lutteropp was vorige week aan het snorkelen bij het eiland Maui toen ze plotseling werd aangevallen door een haai. Het beest beet haar volledige rechterarm er af. De vrouw heeft volgens haar moeder in het ziekenhuis gevochten voor haar leven

Het is niet duidelijk door wat voor soort haai het slachtoffer gebeten is. Er waren geen getuigen van het incident. De vrouw werd uit het water gehaald door een passant die op het strand liep en haar hulpgeroep hoorde.

Ongeveer negen jaar geleden is er in Hawai ook iemand overleden na een haaienbeet. Het ging toen om een tijgerhaai.

Jaarlijks worden er wereldwijd ongeveer honderd aanvallen geregistreerd. Het aantal haaienaanvallen wordt nauwkeurig bijgehouden door het ISAF.

De angst voor haaien is statistisch gezien volledig onterecht. Er is een kans van 1 op 63 dat je sterft aan griep en een kans van 1 op 3.700.000 dat je gedood wordt door een haai. Jaarlijks sterven er meer mensen doordat ze geraakt zijn door een vallende kokosnoot dan door een haaienbeet.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739