vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Duitsland versoepelt visumregels voor hoogopgeleide buitenlanders

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Hoogopgeleide buitenlanders krijgen voortaan gemakkelijker een visum voor Duitsland.

De Duitse economie draait op volle toeren en er is krapte op de arbeidsmarkt. Ondernemingen in Duitsland, moeten op die manier vlotter hoogopgeleide arbeidskrachten van buiten de EU kunnen aantrekken. De regeringspartijen in Berlijn zijn het daarover eens geworden.

Inkomenstoets

Wie in Duitsland wil komen werken, zal meer moeten verdienen dan 44.800 euro per jaar. Die drempel ligt nu nog op 66.000 euro. Voor banen waar veel openstaande vacatures voor zijn zal de inkomensdrempel worden verlaagd tot 34.200 euro.

Speciaal visum voor buitenlanders

Er komt een speciaal visum voor niet-EU-burgers die zes maanden lang op zoek kunnen naar een job, ongeacht of ze hoogopgeleid zijn of niet. Hoe beter de kandidaten de Duitse taal machtig zijn, hoe soepeler de voorwaarden voor een visum.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739