vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eerste gipsvlucht komt aan in Nederland

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

gipsvlucht

Door de uitstekende sneeuwcondities in de Alpen, is later dan normaal de eerste gipsvlucht gepland. Deze landt vandaag op Rotterdam The Hague Airport.

Het gaat om 12 Nederlanders die in Oostenrijk wintersportvakantie aan het vieren waren. Zolang de conditie van de sneeuw goed blijft, worden er minder gewonden vanuit de wintersportgebieden verwacht.

Blessures tijdens wintersport te voorkomen

Door een goede voorbereiding zoals opbouw van spierkracht, de juiste uitrusting en voeding kunnen blessures voor een groot deel worden voorkomen.

Allianz Global Assistance is één van de Nederlandse alarmcentrales die plaatsen voor hun verzekerden op deze ambulancevlucht reserveren. De meest voorkomende skiblessures zijn been- en armfracturen. Ook het verdraaien van de knie komt heel vaak voor. Behalve goed opletten op de pistes kunnen wintersporters in de voorbereiding er al voor zorgen dat ze een leuke en veilige wintersportvakantie zullen hebben.

Allianz Global Assistance geeft enkele tips

Het is aan te bevelen de beenspieren voor vertrek naar de wintersport flink te trainen. Advies voor de skivakantie is wat vaker de trap nemen en te wandelen. Andere geschikte vormen van sporten zijn joggen, fietsen, rollerbladen of steppen.

Juiste uitrusting en draag een helm

De juiste kleding en een skiuitrusting die past bij het lichaamstype en het skiniveau zijn belangrijk. Voor alle leeftijden en alle vormen van wintersport is het dragen van een helm een must. Botsingen zijn de oorzaak van de meeste skiongelukken en hoofdletsel kan zeer ernstige gevolgen hebben. Wanneer men een helm draagt wordt de kans op hoofdletsel gehalveerd.

Gezonde maaltijden en (zon)bescherming

Allianz Global Assistance wijst skiërs op het belang van goede voeding waarbij in het specifieke geval van wintersport gedacht kan worden aan maaltijden die rijk zijn aan proteïnen en koolhydraten. Een fles met energiedrank, energiereep of een zoete snack moeten dagelijks mee in de rugtas. Dat laatste kan van pas komen als skiërs in de middag moe beginnen te worden maar hun route nog moeten of willen vervolgen.

Verder wil de alarmcentrale erop wijzen dat UV-bescherming altijd noodzakelijk is. Zonnebrandcrème, bescherming

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739