vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eerste gipsvluchten aangekomen

De eerste twee gipsvluchten van dit wintersportseizoen zijn afgelopen woensdag op Rotterdam Airport gearriveerd. Het eerste toestel bracht negen passagiers met gebroken ledematen door het skiën of snowboarden naar Nederland terug. In het tweede toestel zaten zes onfortuinlijke wintersporters.

Hartelijk welkom met chocolade
De wintersporters werden hartelijk verwelkomd door onder andere een aantal dames in het lila. Zij kregen van hen een heerlijk pakket met chocolade met de toepasselijke tekst ‘Snel weer op de been’. Hiermee wil de chocoladefabrikant de brokkenpiloten een hart onder de riem steken.
Passagiers die noodgedwongen hun vakantie moesten afbreken reageren verrast op het hartverwarmende welkom in het besneeuwde Nederland. “Ik baal ervan dat ik nu alweer noodgedwongen naar huis moet. Maar de chocolade is een leuke pleister op de wonde en een sympathiek gebaar”, zegt één van de reizigers.

Jaarlijks honderden brokkenpiloten
Oostenrijk is nog steeds de populairste wintersportbestemming en de eerste gipsvlucht was dan ook afkomstig uit Innsbruck. Dit jaar gaan ruim één miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Ondanks dat er gewaarschuwd wordt voor voorzichtigheid op de piste en beschermende maatregelen, raken honderden wintersporters elk seizoen geblesseerd. Vorig jaar zijn er 321 brokkenpiloten met een gipsvlucht vroegtijdig naar Nederland vertrokken. Ook dit jaar wordt er verwacht dat een groot aantal wintersporters met botbreuken of fracturen naar huis gebracht moeten worden met een medisch vliegtuig.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739