vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eigen risico bij autoverhuur: Hoe kan ik dat verzekeren bij Allianz?

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Het eigen risico bij autoverhuur kan al snel oplopen tot een paar duizend euro, afhankelijk van het soort voertuig. Als je geen financieel risico wil lopen bij het huren van een auto, kan je er voor kiezen het eigen risico te verzekeren.

Als je een auto gaat huren in Nederland of in het buitenland krijg je te maken met een eigen risico. Je betaalt het eigen risico alvast vooruit in de vorm van een borgstelling. Daarvoor heb je een creditcard nodig.

Autohuur: Wat is een eigen risico?

Eigen risico bij autoverhuur: Hoe kan ik dat verzekeren?
Eigen risico bij autoverhuur: Hoe kan ik dat verzekeren?

Het eigen risico is het bedrag dat de autoverhuurder bij jou in rekening brengt bij schade aan de huurauto of bij diefstal van het voertuig. Het eigen risico valt niet onder de cascoverzekering en moet je daarom zelf betalen. Het kan zijn dat je bij een kleine schade alleen een deel van je eigen risico moet betalen.

Cascoverzekering en autoverhuur

Als je een auto huurt in Nederland of in het buitenland tijdens je vakantie, ben je als huurder financieel aansprakelijk voor alle schade’s aan het voertuig. Met een cascoverzekering in het buitenland ook wel Collision Damage Waiver (CDW) genoemd, beperk je deze aansprakelijkheid. De cascoverzekering of CDW kent meestal een eigen risico. Daarnaast kunnen er verschillende soorten schades uitgesloten zijn van de cascoverzekering, zoals: schade aan de onderkant van de auto of schade aan ruiten en banden.

Wanneer moet je het eigen risico betalen?

Als je de gehuurde auto weer inlevert zal de verhuurder kijken of voertuig onbeschadigd is. Is er schade dan zal de verhuurder dat verrekenen met je borg. Ook schade aan banden, ramen, spiegels, bekleding of het interieur kan er voor zorgen dat je het eigen risico geheel of gedeeltelijk moet betalen.

Kan ik het eigen risico afkopen met een verzekering?

Ja, dat kan voordelig met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Daarmee koop je het eigen risico en de borg van de huurauto af. Voor slechts € 6,75 per dag en je bent dan tot € 6.000,- gedekt (eigen risico en borg). Deze verzekering is vrijwel altijd veel voordeliger dan het eigen risico afkopen bij de autoverhuurder.

Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
PremieHuurautoHuurcamper
Europa€6,75€15,-
Wereld exclusief de VS en Canada€6,75€15,-
Wereld inclusief de VS en Canada€6,75€17,50
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Een voorwaarde voor deze verzekering is wel dat het voertuig casco is verzekerd.

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering Autohuur afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739