vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië – hier verkrijgbaar!

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië - hier verkrijgbaar!
Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesië – hier verkrijgbaar!

Ga je op reis naar Indonesie en heb je daarvoor een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Dat kan je hier snel regelen. Sluit een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz af en je ontvang van ons per e-mail gratis een officiële Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesie.

Een Engelse reisverzekeringsverklaring voor Indonesie kan je eenvoudig verkrijgen door eerst hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten en werelddekking af te sluiten. Op de verzekeringsverklaring komt te staan dat je in ieder geval tot 100.000 dollar verzekerd bent voor medische kosten in Indonesie. De dekking geldt ook voor Covid gerelateerde kosten.

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Indonesie met gratis verzekeringsverklaring voor € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met gratis verzekeringsverklaring voor € 3,81 per maand.

Let op, wij geven alleen een verzekeringsverklaring af als:

 • je dekking van medische kosten hebt meeverzekerd;
 • het reisadvies voor jouw bestemming op moment van aanvraag groen of geel is.

Indonesie heeft per 18 mei de inreisvoorwaarden voor het land versoepelt

Per 18 mei is de verplichte PCR-test voor vertrek niet meer nodig. Daarnaast is er besloten dat mondmaskers in de buitenruimte niet meer verplicht zijn. Ga je op reis naar Indonesie of Bali? Dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen. Wie op reis gaat naar Indonesië of Bali heeft de volgende zaken nodig; een geldig paspoort (minimaal 6 maanden), een bewijs van vaccinatie (volledige vaccinatie) vanaf 18 jaar, een visa on arrival (bij aankomst op de luchthaven voor 35 euro in cash), een Engelstalig verzekeringsbewijs voor COVID-19 gerelateerde uitgaven en reizigers moeten de PeduliLindungo App (pas te activeren in Indonesië) downloaden.

Reisdocumenten & visa voor Indonesie

 • Als je naar Indonesië of Bali reist, moet je altijd een geldig paspoort meenemen waarmee jij je kan identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Indonesië geldt dat jouw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat je aankomt in het land.
 • Een toeristenvisum (Visa on Arrival) kan je bij aankomst op de luchthaven in Indonesië of Bali krijgen. De kosten hiervoor zijn IDR 500.000. Voor andere soorten visa moet je deze voor je reis aanvragen, dat kan online bij de Indonesische Immigratiedienst (informatie in het Engels). Algemene informatie over de dienstverlening van de Immigratiedienst kan je lezen op de website van de Indonesische Immigratiedienst (informatie in het Engels). Je kunt jouw ‘Visa On Arrival’ lokaal 1 keer verlengen voor maximaal 30 dagen. Neem hiervoor tijdig contact op met het Immigratiebureau (Bureau of Immigration). Heb je een visum online gekregen, dan kan je deze niet lokaal verlengen en moet je het land verlaten. Let op: zonder geldig visum kan je een boete of een gevangenisstraf krijgen. 
 • Voor meer informatie kan je contact opnemen met de ambassade van Indonesië in Den Haag.
 • Een medische reisverzekering met dekking voor Covid-19 is ook verplicht. Zorg voor een Engelstalige verzekeringsverklaring.

Hoe kom ik aan een officiële Engelstalige verzekeringsverklaring?

Een Engelstalige verzekeringsverklaring voor jouw reis met vermelding van de 100.000 dollar dekking voor medisch kosten en Covid-19 is eenvoudig te verkrijgen:

 • Stap 1. Sluit hier op deze website online een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz af, met minimaal medische kosten en werelddekking.
 • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
 • Stap 3. Stuur ons een e-mail met vermelding van je polisnummer en de periode van verblijf naar info@reisverzekeringblog.nl en vraag om de Engelstalige verzekeringsverklaring.
 • Stap 4. Deze wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden.

Hier een gratis Engelstalige verzekeringsverklaring bij een medische reisverzekering

Heb je voor je reis naar een Indonesie of Bali een medische verzekering met dekking voor Covid-19 nodig met een Engelstalige verzekeringsverklaring? Dan kan je op deze website (scroll verder naar beneden) een kortlopende- of doorlopende medische reisverzekering met werelddekking afsluiten. Je ontvangt dan gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar.

Je hebt al een kortlopende reisverzekering met gratis verzekeringsverklaring voor € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met gratis verzekeringsverklaring voor € 3,81 per maand.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering met Covid-19 dekking

Raak je besmet met corona tijdens je reis naar Indonesie of tijdens je verblijf? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis. Je moet wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, voor het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reis- en annuleringsverzekering aanbied. Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

*Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Let op: wij kunnen alleen een Engelstalige verzekeringsverklaring voor jou laten opmaken, wanneer je op deze website een reisverzekering afsluit.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten

Wil je een gratis Engelstalige verzekeringsverklaring bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Sluit dan hieronder de reisverzekering van jouw keuze af (minimaal medische kosten en werelddekking is verplicht):

Vaker of langer naar het buitenland?

Ga je vaker of voor een langere periode naar het buitenland dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Voorbeeld van de Engelse verzekeringsverklaring reisverzekering

Hieronder zie je een voorbeeld van de verklaring:

Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor je reis naar Thailand, Maleisië, Indonesie, Vietnam, Filipijnen

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Indonesie (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Geven jullie een Engelse verzekeringsverklaring voor Indonesie af?

Ja. Heb je voor je reis naar Indonesie een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website een kortlopend- of doorlopende medische reisverzekering met werelddekking afsluit.

Voor welke landen is een Engelse reisverzekering verklaring verplicht?

In ieder geval voor Thailand, Maleisië, Indonesie, Vietnam, Filipijnen, Singapore, Saoedi-Arabie en Cuba. Maar er kunnen ook andere landen zijn die om een dergelijk verzekeringsverklaring vragen bij het inreizen. Zorg dat je vooraf goed geïnformeerd bent over de inreisvoorwaarden.

Welke dekkingen voor de medische reisverzekering moet ik kiezen?

In ieder geval medische kosten en werelddekking. Je kan de reisverzekering verder uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Zijn medische kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd?

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat kost de medische reisverzekering?

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering met een Engelse reisverzekering voor Indonesië of Bali? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739