vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Top 5 ergernissen van wintersporters

Te drukke pistes, rijen bij de liften, asociaal skigedrag van snelheidsduivels: circa 85 procent van de wintersporters heeft weleens irritaties tijdens en voorafgaand aan de wintersport.

Met het wintersportseizoen in volle gang deed ANWB in samenwerking met Multiscope* onderzoek naar gedrag van Nederlanders rondom de wintersport.

Welke top 5 ergernissen hebben wintersporters?

  1. Te drukke pistes en rijen bij de liften en restaurants (27 procent).
  2. Asociaal gedrag zoals snelheidsduivels (20 procent).
  3. De hoge prijs van de wintersportvakantie (14 procent).
  4. Het slepen met materiaal en natte kleding (7 procent).
  5. Onervaren mensen op de piste (7 procent).

Nederlandse wintersporters ergeren zich dan wel aan anderen, maar uit het onderzoek blijkt ook dat ze zelf voor irritaties zorgen: de helft van de sneeuwliefhebbers (52 procent) neemt weleens onbewust of bewust een risico op de piste. Dat laatste geldt nog meer voor jongeren: driekwart geeft aan weleens een gokje te nemen. De meest genomen risico’s zijn met verouderd materiaal of zonder veiligheidsmaatregelen zoals een helm van de piste gaan (21 procent), te moeilijke pistes nemen (19 procent) en zonder begeleiding off-piste skiën (17 procent).

Wintersportvakantie niet goedkoop

Veertien procent van de wintersporters baalt van de hoge prijs van hun geliefde vakantie. Maar duur of niet: wintersport is in trek. De afgelopen vijf jaar vertrok één op de vijf Nederlanders naar de sneeuw, zo blijkt uit het onderzoek. Een kijkje in de portemonnee van deze actieve vakantiegangers leert dat de helft gemiddeld tussen de 750 en 1.500 euro uitgeeft aan wintersport. Dat is inclusief accommodatie, vervoer, materiaal en skipas. Een kleiner deel, 16 procent, geeft iets meer uit: tot 2.500 euro. Budgetreizigers zijn er ook genoeg onder wintersporters: een derde zegt minder dan 750 euro uit te geven.

Reisverzekering voor wintersporters

Risico’s nemen wintersporters niet alleen op de piste; acht procent geeft aan weleens op wintersport te gaan zonder de reisverzekering te controleren, terwijl een reisverzekering met wintersportdekking en aanvullende dekking voor medische kosten belangrijk is voor zo’n actieve vakantie. De reddingsactie van de piste met de banaan of helikopter en de gipsvlucht terug naar huis worden namelijk niet door de zorgverzekeraar vergoed. Ook zijn de medische kosten in het buitenland vaak hoger. De zorgverzekeraar vergoedt maar tot Nederlands prijspeil. Heb je geen dekking medische kosten, dan moet je het prijsverschil zelf bijbetalen. Met wintersportdekking en aanvullende dekking kun je dus met een gerust hart de piste af.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739