vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eurocross Assistance: problemen met alleenstaande ouder op vakantie

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Steeds meer eenoudergezinnen komen in de problemen op vakantie omdat de vader of moeder iets overkomt en geen goede reisverzekering is afgesloten.

Die trend ziet alarmcentrale Eurocross Assistance aan het begin van het hoogseizoen. ,,Het valt ons echt op dat deze meldingen toenemen. We hebben tientallen meldingen, en tot dusver vijftien dossiers met echt schrijnende gevallen van alleenstaande ouders die op vakantie waren in Europa en hun reisverzekering niet op orde hadden. We helpen natuurlijk wel, maar veel van de kosten komen voor eigen rekening”, aldus Daphne de Wit, woordvoerster van Eurocross, na de ANWB de grootste alarmcentrale.

Het is vaak al een flink probleem als de alleenstaande ouder op vakantie plotseling ziek wordt, een botbreuk oploopt of iets anders overkomt.  Vaak moet er onmiddellijk geregeld worden dat iemand uit Nederland komt om voor de kinderen te zorgen, zegt De Wit. ,,Vaak is dat in eerste instantie een ander gezin op de camping of een vriendelijke hotelier. Maar de kinderen zijn natuurlijk wel kwetsbaar in zo’n situatie. Wij vinden dat er in dat geval zo snel mogelijk een familielid of vriend naar de kinderen toe moet.”

Als bovenop deze moeilijke situatie, ook nog eens flinke kosten komen, is dat extra zuur. ,,Mensen realiseren zich dat vaak niet, maar niet-medische kosten zoals vervoer, extra vliegtickets en langer verblijf, worden vaak niet door de verzekering betaald, alleen door een reisverzekering.”

De beste manier om deze situatie te voorkomen is goed uit te zoeken welke kosten gedekt worden door de basisverzekering en eventueel extra bij te verzekeren, of een reisverzekering te nemen, zegt Eurocross.

De trend tot ‘onderverzekering’ ziet de alarmcentrale overigens ook bij andere vakantiegangers. Volgens Eurocross realiseren veel mensen zich niet dat de basisverzekering vaak alleen acute medische hulp in staatsziekenhuizen dekt.”

Overigens valt het Eurocross op dat er momenteel veel ongelukken gebeuren in bergachtige gebieden in het buitenland. ,,Mensen die niet eens heel zware tochten maken, maar bijvoorbeeld uitglijden bij het bergwandelen of fietsen in een heuvelachtig gebied. Je moet daarbij denken aan hersenletsel, hoofd-en rugletsel of gecompliceerde botbreuken.”

Bron: Spitsnieuws.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739