vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eurocross: Meer ernstig gewonde Nederlanders door scooterhuur tijdens vakantie

Volgens de alarmcentrale Eurocross raken Nederlandse toeristen vaker ernstig gewond in het buitenland door ongelukken met gehuurde scooters.

Een woordvoerder laat weten dat er de laatste jaren regelmatig ernstig letsel wordt gemeld zoals een bovenbeenbreuk, een bekkenbreuk en letsel aan het hoofd. Het is niet duidelijk waardoor de verwondingen steeds zwaarder uitvallen. Mogelijk dat Nederlanders in het buitenland avontuurlijker worden en er op uit willen trekken. Vaak wordt daarvoor dan een scooter gehuurd. Ook lijkt het er op dat mensen op vakantie wat makkelijker zijn en zich anders gedragen dan dat zij thuis zouden doen.

In het buitenland zijn de rijomstandigheden anders dan je in Nederland gewend bent. De wegen zijn vaak minder overzichtelijk en slechter. Er gelden andere verkeersregels en als het na een periode van droogte gaat regenen zijn de wegen spekglad. In een antal landen, waaronder Thailand, zorgen de loslopende honden nogal eens voor een valpartij.

De meeste toeristen zitten totaal onbeschermd op een scooter. Wanneer je in je bikini of zwembroek onderuit gaat zijn de gevolgen al snel ernstiger dan met beschermende kleding. Draag ook altijd een goed passende helm, je hoofd is enorm kwetsbaar.

Daarnaast is het zo dat de scooters die je in het buitenland kan huren meer motorvermogen hebben en je daarom eigenlijk ook een motorrijbewijs moet bezitten. In Nederland is een bromfiets 50 cc en die heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. In het buitenland is een scooter meestal 125 cc, met een topsnelheid van boven de 100 km per uur.

Bron: NU.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739