vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europ Assistance België: meer hulpverzoeken deze zomer

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De Alarmcentrale Europ Assistance in België, heeft in de zomervakantie 60.675 oproepen ontvangen en 40.452 gezinnen in België, Europa of elders in de wereld geholpen.

Dit komt overeen met een stijging van 6 procent van het aantal dossiers in vergelijking met de zomer van 2010. Op zondag 24 juli werd een piek van 1.404 oproepen genoteerd, zo heeft de alarmcentrale gemeld. De stijging betreft zowel de medische als de technische hulpverlening en heeft twee oorzaken;

  1. de uitbreiding van de klantenportefeuille;
  2. het wispelturige weer dat vele Belgen ertoe heeft aangezet warmere oorden te gaan opzoeken.

Het merendeel van de meldingen kwamen uit Europa (79%), zo’n 6% in Afrika (voornamelijk in Marokko, Tunesië en Egypte), 5% in Azië (vooral Thailand en Indonesië) en in Noord-Amerika.

Het aantal medische dossiers in het buitenland (breuken, verstuikingen, spijsverteringsproblemen, infecties) nam met 16% toe in vergelijking met de zomer van 2010. Tussen 29 juni en 28 augustus 2011 opende Europ Assistance 16.487 technische dossiers in België en 4.125 in het buitenland (plus 13%).

Het ging hoofdzakelijk om motorpech, bandenpech, problemen met de koppeling, sleutels opgesloten in de wagen, verlies van sleutels, verkeerde brandstof en ongevallen.

Bijna 4.000 mensen werden gerepatrieerd, van wie 9% in verband met een overlijden of de hospitalisatie van een familielid dat in België is achtergebleven.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739