vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche: Veel gestelde vragen en antwoorden over geneeskundige kosten op reis

Europeesche: veel gestelde vragen en antwoorden over geneeskundige kosten op reis Naar aanleiding van de ‘Groeten van Max’-uitzending van 13 augustus 2012, ontvangt de Europeesche veel vragen over de vergoeding van geneeskundige kosten in het buitenland.

Hieronder zet de Europeesche de meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekeringen voor jou op een rij.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de Klantenservice van de Europeesche via 020 – 651 52 53.

Geneeskundige kosten op reis

Waarom heb ik naast mijn basis zorgverzekering nog een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten in het buitenland nodig?
De zorgverzekeraar vergoedt op grond van de basisverzekering spoedeisende hulp in het buitenland tot maximaal de Nederlandse tarieven. Wanneer je reist naar het buitenland is het dus zinvol om medische kosten extra mee te verzekeren door een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten op jouw reisverzekering af te sluiten.

Ik heb naast mijn zorgverzekering een basis reisverzekering bij de Europeesche afgesloten. Ben ik op reis verzekerd voor geneeskundige kosten die mijn zorgverzekeraar niet vergoedt?
Een dekking voor geneeskundige kosten is niet standaard opgenomen in de basisverzekering van de Kortlopende en Doorlopende Reisverzekering van de Europeesche. Je kunt zelf kiezen of je hiervoor een aanvullende dekking wilt afsluiten. Als je deze dekking wilt afsluiten, kan je contact opnemen met jouw tussenpersoon of met de Klantenservice van de Europeesche via 020 – 651 52 53.

Ik heb naast de basisdekking een dekking voor geneeskundige kosten bij de Europeesche afgesloten. Ben ik dan volledig verzekerd voor geneeskundige kosten in het buitenland?
Ja. Als je een dekking voor geneeskundige kosten hebt afgesloten, dan zijn alle in het buitenland gemaakte medische kosten, die niet door de zorgverzekering worden vergoed, verzekerd. Dit geldt ook voor het eigen risico dat je bij jouw zorgverzekeraar hebt.

Ik heb een aanvullende dekking bij mijn zorgverzekeraar. Heb ik dan nog een dekking voor geneeskundige kosten op mijn reisverzekering nodig?
Als je een aanvullende dekking op jouw zorgverzekering hebt afgesloten, kan het zijn dat geneeskundige kosten in het buitenland al volledig worden vergoed. Controleer dit door contact op te nemen met je zorgverzekeraar of door de voorwaarden van jouw zorgverzekering door te nemen. Is dit niet het geval, dan heb je een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten op je reisverzekering nodig.

Wat kost de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten in het buitenland op jaarbasis?
Vanaf € 10,- per jaar ben je tijdens alle vakanties en tripjes naar het buitenland verzekerd voor medische kosten. Bij een Kortlopende Reisverzekering betaal je vanaf € 0,30 per dag voor deze dekking.

Tot slot: Neem altijd eerst contact op met de Europeesche Hulplijn
Bel voordat je geneeskundige kosten maakt op reis, altijd eerst met de Europeesche Hulplijn via +31 20 651 57 77! Dan weet je zeker of deze kosten vergoed worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739