vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Europeesche: Veelgestelde vragen over busongeluk Portugal

Logo-Europeesche-klein Op 18 juni 2015 is er een touringcar met passagiers van reisorganisatie TUI verongelukt is in de Algarve, daarbij zijn slachtoffers gevallen.

Mogelijk heeft u vragen over uw reis- of annuleringsverzekering als gevolg van dit busongeluk. Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen en antwoorden over de verzekeringen van de Europeesche.

Alarmcentrale SOS International coördineert de calamiteit vanuit Nederland en heeft samen met TUI een speciaal telefoonnummer geopend voor direct betrokkenen: 0800 – 0 99 00 99

Hulpverlening voor verzekerden van  de Europeesche en hun familie

Europeesche Verzekeringen biedt hulp en dekking aan de slachtoffers van het busongeluk en hun familie. 
Verzekerden en familie van verzekerde slachtoffers kunnen contact opnemen met het speciale telefoonnummer van SOS International 0800 – 0 99 00 99 of met de Europeesche, afdeling Schade (+31 20 – 651 52 53).

Antwoorden op vragen over de reisverzekering van de Europeesche

Ik ben verzekerd bij de Europeesche en gewond geraakt door het busongeluk in Portugal. Biedt mijn reisverzekering hiervoor dekking?
Ja, uw reisverzekering biedt dekking voor deze situatie. De Europeesche biedt hulpverlening voor de slachtoffers en familieleden. Afhankelijk van de dekkingen die u heeft afgesloten, is er ook dekking voor medische kosten, ongevallen, ongebruikte reisdagen en beschadigde bagage.

Een familielid van mij is betrokken bij het busongeluk in Portugal. Ik moest daardoor eerder terugkeren van mijn vakantie. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
De reisverzekering vergoedt kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland in verband met het overlijden van een familielid tot in de 3e graad. Neem hiervoor eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u meteen of u de extra kosten vergoed krijgt.

Een familielid van mij is betrokken bij het busongeluk. Ik wil daarom naar Portugal afreizen. Ben ik hiervoor verzekerd?
Neem hiervoor contact op met het speciale telefoonnummer 0800 – 0 99 00 99. TUI en SOS International kunnen u vertellen of afreizen naar de locatie mogelijk is en of de kosten hiervoor worden vergoed.

Antwoorden op vragen over de annuleringsverzekering van de Europeesche

Ik heb een vakantie geboekt, maar omdat familie van mij bij het ongeluk in Portugal betrokken is, wil ik mijn vakantie annuleren of afbreken. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten kunt u claimen op uw annuleringsverzekering. Dit geldt voor betrokken familieleden tot in de 2e graad en bij overlijden tot in de 3e graad. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering dan kunt u ook om deze reden gebruikmaken van uw verzekering als het andere familieleden of vrienden betreft. U krijgt dan een vergoeding van 75%.

Ik heb een vakantie geboekt, maar door het ongeluk ben ik bang geworden en wil ik mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten kunt u niet claimen als u een standaard annuleringsverzekering heeft afgesloten. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten, tot maximaal het verzekerde bedrag dat op uw polisblad staat.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739