vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europese toeristen willen niet meer naar Griekenland

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Griekenland zit in de hoek waar de klappen vallen. Het land is nu ook uit de gratie bij Europese toeristen. Vooral de hoofdstad Athene moet het ontgelden. Toeristen mijden deze historische stad.

Wanneer de toeristen wegblijven, is dat een enorme ramp voor het geplaagde land. Het toerisme in Griekenland is goed voor 15,75% van de inkomsten. Bijna 800.000 Grieken werken in deze sector.

Nederlanders

Eerder deze week liet de ANVR weten dat het aantal boekingen van Nederlanders naar het Zuid-Europese land met 13% achter blijft ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat er ruim 35.000 minder reizen zijn geboekt. Vooral Turkije profiteert van de ellende in Griekenland. De Turkse toeristische bestemmingen laten een groei in het aantal boekingen zien van 11,6%.

Duitse toeristen

Touroperator Thomas Cook meldt dat Duitse toeristen er net zo over denken. “Bij Thomas Cook Duitsland zijn er 30% minder boekingen voor vakanties in Griekenland, vergeleken met vorig jaar “, zo laat een woordvoerder weten in de Duitse krant Euro am Sonntag.

Ongerustheid bij Europeanen

De beelden van gewelddadige betogingen in de Griekse steden tegen de bezuinigingen zorgen voor ongerustheid bij Europese toeristen. Niet terecht, want op de vakantie-eilanden zoals Kreta of Rhodos, zijn er geen stakingen of betogingen. Het seizoen 2012 ziet er voor de Griekse toeristenindustrie dan ook somber uit.

Duitsers belangrijk voor Griekenland

Vooral het wegblijven van de Duitsers hak er flink in. Vorig jaar kozen 2,5 miljoen Duitse toeristen voor Griekenland. Duitse gasten zijn de grootste inkomstenbron voor de Griekse toeristische sector.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739