vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europese zorgpas EHIC ook online aan te vragen

Sinds eind vorig jaar biedt de website van het CVZ (College voor zorgverzekeringen) de mogelijkheid om de Europese zorgpas EHIC (European Health Insurance Card) online aan te vragen.

Het CVZ versnelt hiermee het verwerkingsproces van de EHIC, waardoor verdragsgerechtigden hun nieuwe EHIC binnen 10 werkdagen in huis hebben.

European Health Insurance Card voor zorg in Europa

Een EHIC geeft je tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland recht op noodzakelijke medische zorg. De kaart geeft je niet het recht om naar het buitenland te reizen met als doel zorgverlening te verkrijgen. Elke burger die een basisverzekering heeft afgesloten en voor een tijdelijke periode naar het buitenland gaat voor bijvoorbeeld vakantie of werk, kan kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC.

EHIC en reisverzekering

De EHIC geeft je recht op medisch zorg in het buitenland, maar het betekent niet dat je er niet voor hoeft te betalen. De buitenlandse zorgverlener declareert de kosten bij jouw zorgverzekeraar. Jouw zorgverzekeraar bepaalt vervolgens welke kosten voor je eigen rekening zijn. Een reisverzekering met dekking met medische kosten of een aanvullende zorgverzekering blijft noodzakelijk om geen financiële risico’s te lopen bij een vakantie in het buitenland.

De EHIC is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) Zwitserland, Macedonië en Australië. De EHIC vervangt het huidige E-111 formulier en heeft als doel de procedure m.b.t. het verkrijgen van medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland en de afwikkeling rondom de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners te vergemakkelijken. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd.

Meer informatie over de EHIC

Voor meer informatie over de EHIC, bezoek de website van de CVZ of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739