vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Expats en emigranten gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

Expats en emigranten zijn zelden onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. De afdeling Psychologie van de Universiteit van Tilburg wil daarin verandering brengen. Zij gaat onderzoek doen naar het welbevinden van Nederlanders in het buitenland.

De universiteit hoopt met haar onderzoek meer te weten te komen over de ervaringen van Nederlanders in het buitenland en welke zaken belangrijk zijn voor het welbevinden van hen die de sprong wagen om naar het buitenland te verhuizen.

Heimwee onderschat

Een van de zaken die vaak verbonden is met het leven in een ander land is heimwee. Het is de keerzijde van fernweh – het verlangen naar onbekende oorden. Fernweh is juist wat duizenden mensen over de grens trekt. Op het moment van vertrek wordt niet altijd stil gestaan bij de kracht dat het gemis kan hebben. Heimwee wordt door sommigen onderschat, terwijl anderen er tegen alle verwachtingen in juist helemaal geen last van hebben. Hoe kan dat?

Dit is een van de vele vragen waar de wetenschappers van de Universiteit van Tilburg antwoord op hopen te krijgen.

Meedoen met het onderzoek?

Uiteraard moeten de wetenschappers voor dit onderzoek Nederlanders in het buitenland kunnen ondervragen. Vandaar deze oproep aan u om mee te doen. Want hoe meer Nederlanders mee doen aan het onderzoek, hoe representatiever het zal zijn.

De vragen in het onderzoek hebben betrekking op uw achtergrond, uw huidige leefsituatie en uw ervaring met het leven buiten Nederland. Het onderzoek verloopt via een elektronische vragenlijst en bestaat uit drie delen.

In het eerste deel van de vragen wordt u gevraagd naar uw algemene ervaringen met leven in het buitenland. Dit deel staat al online en is nu al in te vullen. Het tweede deel (december) en derde deel (april/mei) gaan meer over specifieke aspecten van het leven in het buitenland. De universiteit waarborgt uw anonimiteit.

Wilt u meedoen aan het onderzoek? Meldt u dan aan op:

tilburgss.qualtrics.com/

(U kunt het onderzoek starten door rechts onderaan de pagina op de grijze pijl te klikken.)

Heeft u vragen of opmerkingen over dit onderzoek dan kunt ze richten aan de Universiteit van Tilburg.

Wellicht kunt ook andere Nederlanders in uw omgeving wijzen op dit onderzoek. Aanmelden voor deelname is mogelijk tot en met 2 december 2012.

Bron: RNW

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739