vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Extra reistijd Schiphol door werkzaamheden spoor en veiligheidscontroles

Extra reistijd schiphol door werkzaamheden spoor en veiligheidscontroles

Er zijn vanaf zaterdag extra veiligheidsmaatregelen op en rondom luchthaven Schiphol. Aanleiding voor de maatregelen is een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven en mogelijk verband houdt met terreurdreiging.

De luchthaven en het gebied er omheen blijven gewoon toegankelijk en alle activiteiten kunnen doorgaan. De maatregelen duren zolang ze nodig zijn. De luchthaven blijft bereikbaar.

Half uur extra reistijd

Schiphol adviseert reizigers en afhalers rekening te houden met een langere reistijd naar de luchthaven. Weten wanneer je thuis moet vertrekken? Check bij je airline vanaf hoe laat je kunt inchecken en vertrek ongeveer een half uur eerder dan normaal. Het is nog niet duidelijk tot wanneer deze maatregelen zullen duren.

Werkzaamheden aan het spoor bij Schiphol

Reizigers naar Schiphol dienen ook rekening te houden met werkzaamheden aan het spoor. ProRail verdubbelt het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol om ruimte te maken voor meer treinen. Op 2 augustus is door geplande werkzaamheden beperkt treinverkeer mogelijk richting Schiphol. Gezien de situatie op de weg rond Schiphol is het voor reizigers van groot belang om vóór vertrek de reisplanner van NS te checken.

De werkzaamheden vinden plaats van zondagavond 31 juli t/m 9 augustus. In deze periode is geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. Treinen rijden om via Amsterdam Centraal. Op dinsdag 2 augustus is er de hele dag ook geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk. Die dag zijn er kruiers aanwezig op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk om reizigers te assisteren met hun bagage. Tevens maken de Intercity’s tussen Utrecht Centraal-Amsterdam Centraal een extra stop op Amsterdam Bijlmer Arena voor aansluiting op de bus naar Schiphol. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden wel treinen.

Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. NS adviseert reizigers om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Voor extra reisadvies kunnen zij terecht op www.ns.nl/treinverkeerschiphol. Op de stations en in de trein wordt aanvullende reisinformatie verstrekt, er rijden extra bussen en er is meer servicepersoneel aanwezig om reizigers te assisteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739