vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Extreme sporten en avontuurlijke vakantie zorgen voor stijging ongelukken

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Extreme vrijetijdsbestedingen  zoals bijzondere sporten en avontuurlijk vakanties leiden tot een toenemend aantal ongelukken, zo schrijft het Nederlands Dagblad.

Geen statistieken

Het blijkt dat artsen, alarmcentrales en verzekeraars nauwelijks zicht hebben op het aantal ongelukken als gevolg van extreme sporten en bijzondere bezigheden tijdens de vakantie. Ondanks een opmars van avontuurlijke vakanties worden geen statistieken verzameld van de duizenden Nederlanders die daardoor jaarlijks in moeilijkheden komen.

Eurocross weet wel te melden dat er steeds meer problemen ontstaan tijdens het fietsen, bergwandelen en hiken. Echter de ongelukken met quads en scooters voeren de ranglijst van probleemdossiers aan.

Fietsen

De alarmcentrale (75.0000 dossiers per jaar) stelt dat ´het lastig is om vast te stellen welke activiteiten extreem gevaarlijk zijn´. Woordvoerster Daphne de Wit, die zelf een beperkte statistiek bijhoudt, noemt als voorbeeld fietsen. Dat is volgens haar op zichzelf geen gevaarlijke bezigheid, maar wel riskanter bij afdalingen in de bergen.

Ernstig letsel

Jaarlijks telt Eurocross ongeveer zestig dossiers van ernstige fietsongevallen, soms met dodelijke afloop. Wandelen en hiken in de bergen levert jaarlijks ongeveer veertig dossiers op. Ook hier is er vaak sprake van ernstig letsel met in enkele gevallen een dodelijke afloop.

Ongelukken met quads en scooters gebeuren vooral op zonbestemmingen. Bij het parachutespringen worden jaarlijks drie ongelukken geturfd, meestal met dodelijke afloop.

Bron:  Gerard den Elt, ND

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739