vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Familieweekend: annuleringsverzekering voor een vakantie met familie

Heb je een familieweekend geboekt? Regel dan snel en voordelig een annuleringsverzekering op deze website. Je kan dan de familievakantie annuleren als iemand van de familie ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. 

Organiseer je een familieweekend met bijvoorbeeld grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen? Dan wil je natuurlijk annuleren als één van de familieleden iets ernstigs overkomt. Dat kan met de kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de grote van de groep familieleden.

Annuleringsverzekering voor een familieweekend

Familieweekend: annuleringsverzekering voor een vakantie met familie

Een familieweekend is altijd een leuk vooruitzicht. Wel moet je ruim van te voren een accommodatie reserveren want vakantiehuizen voor grote groepen zijn vaak maar beperkt beschikbaar. In de tijd tussen het boeken van de accommodatie en het daadwerkelijke weekend met de familie kan veel tijd zitten. Er kan dan nog van alles gebeuren waarom je zou willen annuleren. Een annuleringsverzekering voor een familieweekend biedt je de zekerheid dat je dan niet je geld kwijt bent.

Ook dekking bij Corona!

Als je met jouw familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de familieleden, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Groepsannuleringsverzekering voor families

Wanneer je een boeking hebt gemaakt voor je familie en je dit wil verzekeren tegen annuleringskosten, dan kan je daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit de familie gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor een annuleringsverzekering bij een familievakantie:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze zelf afsluiten.
 • De eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte).
 • De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor families groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de groepsdeelnemers (vraag een offerte).

De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen en de eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor familie, biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

De kortlopende annuleringsverzekering voor kleinere families biedt ook dekking voor ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 3e graad. Hierbij nog even een overzicht:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Meest gestelde vragen en antwoorden annuleringsverzekering voor een familieweekend (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over deze verzekering.

Wat is een annuleringsverzekering voor een familieweekend?

Een kortlopende annuleringsverzekering is raadzaam als je met familie op reis gaat en je wilt annuleren als een familielid komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Is er ook dekking bij Corona?

Ja, dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting (Covid-19) oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor een familieweekend zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor een families of reisgezelschappen.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de familiereis, denk aan de groepsaccommodatie, vakantiehuis, hotelkamers, busvervoer, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor families worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis en in eider geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een annuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739