vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Fantasie Reizen dupeert Nederlanders en Belgen met nepvakanties

Fantasiereizen dupeert Nederlanders en Belgen met nepvakanties

Zowel Nederlanders als Belgen zijn het slachtoffer geworden van Fantasie Reizen uit Utrecht. Bij de website Fraudehelpdesk in Apeldoorn regent het klachten. De Fraudehelpdesk heeft inmiddels aangifte gedaan tegen dit malafide reisbureau.

Tientallen klanten van Fantasie Reizen zijn het slachtoffer geworden van oplichting: ze hebben geld overgemaakt voor een reis, maar horen sindsdien niets meer. De telefoon wordt niet opgenomen, e-mail wordt niet beantwoord en naar hun vakantie kunnen ze fluiten.

Bij de Fraudehelpdesk hebben zich nu al 80 slachtoffers gemeld die in totaal voor ongeveer 80.000 euro het schip in zijn gegaan. Naar verwachting zullen zich de komende tijd meer gedupeerden melden. Het gaat om zowel Nederlanders als Belgen.

Groupon

Fantasie Reizen bood tot voor kort reizen aan naar Turkije, Egypte en Bulgarije. De vakanties konden onder meer gekocht worden via de ‘kortingswebsite’ Groupon. Dit bedrijf biedt volgens haar zeggen gedupeerden een ‘gepaste oplossing’.

Ruim twee weken geleden werd bekend dat Fantasie Reizen niet langer aangesloten is bij het garantiefonds GGTO. Het reisbureau staat pas sinds 19 december 2012 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

De laatste update van GGTO dateert van 27 juni: “Veel gedupeerden van Fantasie Reizen hebben zich inmiddels bij ons gemeld. Wij verzamelen alle documenten en maken van iedere boeking een dossier aan. Op dit moment is de situatie rondom Fantasie reizen echter nog erg onduidelijk. Wij wachten verder onderzoek af en hopen binnenkort meer informatie te krijgen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739