vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumenten willen flexibele annuleringsverzekering door terrorisme en ziektes

Consumenten willen flexibele annuleringsverzekering door terrorisme en ziektes We reizen steeds vaker en ook verder. Daardoor krijgen reizigers te maken met meer risico’s zoals terreur of uitbraak van het zika-virus. Een reden waarom consumenten de behoefte hebben aan een ruimere annuleringsverzekering. Reisverzekeraars spelen daar op in door een allrisk annuleringsverzekering aan te bieden.

Standaard annuleringsverzekering

Een standaard annuleringsverzekering biedt niet de mogelijkheid om kosteloos te annuleren in geval van terrorisme of de uitbraak van een virus. Soms is het wel mogelijk om een pakketreis om te boeken maar dan moet de touroperator meewerken. Bij een zelf samengestelde reis heb je die mogelijkheid niet.

Bij natuurrampen en molest kan een reiziger in een aantal gevallen een beroep doen op het Calamiteitenfonds. Desondanks willen vakantiegangers graag zelf de regie houden over een voorgenomen reis.

Allianz Global Assistance: Dekking voor ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’

De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ kan in combinatie met de doorlopende annuleringsverzekering worden afgesloten. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Dan zal Allianz Global Assistance de kosten van je reis vergoeden. Lees hier verder: Doorlopende reis- en annuleringsverzekering »

Meer informatie of vragen?

Heb je vragen over de allrisk annuleringsverzekeringen of wil deze afsluiten? Stuur dan een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739