vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Forums en blogs belangrijke bronnen van reisinformatie

Wie op reis gaat wil zich goed voorbereiden en gaat op zoek naar reisinformatie. Forums en blogs blijken daarbij erg belangrijk te zijn.

Reizigers vertrouwen namelijk bij het maken van hun reisplannen vooral op online bronnen, dat blijkt uit een onderzoek van Agoda.

In de maanden april en mei 2015 werden ruim 5.500 enquêtes afgenomen met klanten over de hele wereld. In het onderzoek stond de vraag centraal welke informatiebron zij het meest betrouwbaar vinden bij het maken van reisplannen. Online forums bleek de populairste bron te zijn, deze categorie werd door 34% van de deelnemers gekozen. Blogs en onafhankelijke websites kwamen binnen op de tweede plaats, met 28% van de stemmen. Alle online bronnen tezamen, met in begrip van forums, blogs en reis apps, zijn goed voor 71% van de stemmen.

Meest betrouwbare bronnen van reisinformatie

  1. Online forums 34%
  2. Blogs en onafhankelijke websites 28%
  3. Advies van lokale inwoners 13%
  4. Reisgidsen 12%
  5. Travel apps9%
  6. Anders 4%

Slechts 12% van de respondenten koos voor gedrukte reisgidsen. Wat betreft het delen van informatie met anderen na de reis, geeft 79% van de respondenten aan recensies te hebben gepost, berichten te hebben achtergelaten op blogs of op social media te hebben gepost over hun reiservaringen (respondenten mochten slechts een antwoord aangeven).

Deelt u uw reiservaringen online?

  • Nee 21%
  • Ja, Ik post recensies 38%
  • Ja, Ik post op social media 25%
  • Ja, Ik plaats berichten op blogs of forums 16%

Bron: Agoda

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739