vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vijf veel voorkomende fouten bij doorlopende reisverzekeringen

Vijf veel voorkomende fouten bij doorlopende reisverzekeringen
Vijf veel voorkomende fouten bij doorlopende reisverzekeringen

Consumenten sluiten een doorlopende reisverzekering af voor het gemak en om goed verzekerd te zijn tijdens een reis of vakantie.

Ondanks dat je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, dien je toch regelmatig je polis na te kijken.

Fouten bij doorlopende reisverzekeringen

Het kan namelijk voorkomen dat je doorlopende reisverzekering niet meer aansluit bij jouw reisbehoefte. Bijvoorbeeld omdat je een Europadekking hebt en een verre reis gaat maken. In het slechtste geval ga je onverzekerd op reis omdat je polis geen dekking biedt.

Dit zijn de vijf meest voorkomende fouten bij verzekerden met een doorlopende reisverzekering:

  1. Je hebt een doorlopende reisverzekering met Europadekking maar gaat een reis maken buiten Europa.
  2. Je gaat een langdurige aaneengesloten reis maken. Een doorlopende reisverzekering kent een beperking voor het maximale aaneengesloten periode van reizen en/of verblijf. Ga je langer dan bijvoorbeeld 180 dagen op reis, dan is je doorlopende reisverzekering daar niet voor geschikt.
  3. Je gaat op vakantie een gevaarlijke sport beoefenen en denkt dat je verzekerd bent op je doorlopende reisverzekering. Gevaarlijke sporten zijn vrijwel altijd uitgesloten op een standaard doorlopende reisverzekering. Ga je wintersporten? Dit risico dien je apart mee te verzekeren op je doorlopende reisverzekering.
  4. De polis van je doorlopende reisverzekering sluit niet meer aan bij je persoonlijke situatie. Geboorte van kinderen, huwelijk, samenwonen, enz. heeft consequenties voor je polis. Vergeet niet om dit door te geven aan je reisverzekeraar.
  5. Er zijn geen medische kosten meeverzekerd (zorgverzekering biedt onvoldoende dekking). In sommige landen zijn de zorgkosten aanzienlijk hoger dan in Nederland. Je kunt dan niet volstaan met uitsluitend een basiszorgverzekering.

Controleer altijd ruim voordat je op reis gaat of je doorlopende reisverzekering voldoende dekking biedt en helemaal ‘up to date’ is.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen over een doorlopende reisverzekering?

Heb je een vraag over doorlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739