vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Staking Franse luchtverkeersleiders: tienduizenden reizigers gedupeerd

stakingen-frankrijk Woensdagavond gaan Franse verkeersleiders voor de derde keer dit jaar staken. Dat zorgt voor veel overlast bij vliegpassagiers. Dit jaar hebben 21.000 passagiers die van of naar Nederland vlogen daar hinder van ondervonden.

De passagiers kregen te maken met een annulering van hun vlucht of vertraging van meer dan drie uur. Dat blijkt uit cijfers van EUclaim, een organisatie die gedupeerde reizigers helpt bij het indienen van schadeclaims. De acties in Frankrijk hebben niet alleen gevolgen voor vluchten van en naar Frankrijk, maar voor alle vluchten die door het Franse luchtruim moeten.

De nieuwe staking van de Franse Air Traffic Control (ATC) start woensdagavond om 19.00 uur en duurt tot vrijdag 1 april. De vorige staking van de Franse luchtverkeersleiders had volgens EUclaim 83 annuleringen en 54 vertragingen als gevolg. De langste vertraging was acht uur en zestien minuten.

De grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa zijn woedend en noemen de nieuwe staking ‘buitenproportioneel’ en ‘onacceptabel’. Zij willen dat desnoods de Europese commissie ingrijpt.

Passagiers die worden gedupeerd door de staking, hebben geen recht op compensatie omdat er sprake is van overmacht.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739