vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Garantstelling bij buitenlands bezoek: reisverzekering essentieel

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Garant staan voor de visumaanvraag van een buitenlandse bezoeker, kan aanzienlijke financiële consequenties betekenen voor de garantsteller. In dit artikel benadrukken wij daarom de noodzaak van een goede reisverzekering en waarom je die het beste in Nederland kunt afsluiten.

Wanneer er iemand van buiten een Schengenlidstaat, Nederland wil bezoeken, dan moet er een visum worden aangevraagd. Dit visum heet een Visum Kort Verblijf (VKV C-visum) en is geldig voor een verblijf van maximaal 3 maanden (90 dagen). Je kunt daarmee vrij door alle Schengenstaten reizen. Een Schengenvisum wordt meestal aangevraagd voor familie die overkomt of een buitenlandse partner die Nederland wil leren kennen.

Visum eis: voldoende financiële middelen

Garantstelling bij buitenlands bezoek
Garantstelling bij buitenlands bezoek

Iedereen die Nederland wil bezoeken en daarvoor een visum aanvraagt, moet over voldoende financiële middelen beschikken. Dit houdt in dat een bezoeker € 55,- per dag uit moet kunnen geven. Wanneer een buitenlandse bezoeker voor 90 dagen naar Nederland komt moet hij of zij kunnen aantonen dat minimaal € 4.950,- kan worden uitgeven. Indien een bezoeker zelf onvoldoende financiële middelen heeft, kan iemand in Nederland garant staan voor deze persoon.

Bewijs van garantstelling

Om garant te kunnen staan voor iemand, moet je het formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ invullen en ondertekenen. Daarna moet je het laten legaliseren door de gemeente waar je woont. Het formulier is te downloaden op de website van de IND. Er gelden tevens eisen voor de persoon die garant staat. Zo moet de garantsteller minstens € 1424,40 bruto per maand verdienen.

Financiële consequenties garantstelling

Wanneer je garant staat voor je buitenlands bezoek heeft dat verregaande financiële consequenties. Je tekent namelijk dat je borg staat voor de betaling van de kosten van het verblijf, de medische verzorging en de repatriëring van je buitenlandse gast. Dit geldt zelfs voor een periode van 5 jaar of zoveel korter als het verblijf van je gast duurt.

Het maximale bedrag waar je voor garant staat is € 10.000 per jaar, voor zover deze kosten anders ten laste zouden komen van de Staat en/of openbare lichamen. De garantstelling eindigt pas als je gast het Schengengebied aantoonbaar heeft verlaten. Omdat de duur van de borgstelling 5 jaar kan bedragen, teken je voor een garantie van € 50.000,-

Reisverzekering belangrijk

Een belangrijke voorwaarde voor buitenlandse toeristen, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moeten zijn kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering moet gelijk zijn aan de gehele reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De belangrijkste rubrieken zijn repatriëringkosten en medische kosten. De reisverzekering moet medische kosten voor minimaal € 30.000,- dekken.

Kies voor zekerheid en betrouwbaarheid

Het is wellicht mogelijk dat je jouw buitenlandse gast een reisverzekering laat afsluiten in het land van herkomst. Een reden kan zijn dat het goedkoper is. Wij raden dit af om een aantal moverende redenen. Door de garantstelling loop jij financieel risico. De reisverzekering is daardoor misschien wel belangrijker voor jouzelf, dan voor je buitenlandse gast.

Wanneer je in Nederland een reisverzekering voor buitenlanders afsluit, val je onder het Nederlandse recht en kun je verhaal halen bij een Nederlandse verzekeraar. Dat wordt een stuk lastiger als de verzekeraar bijvoorbeeld in Suriname of Thailand is gevestigd. Daar komt bij, dat een lagere premie bij een buitenlandse verzekeraar misschien ook wel problemen geeft bij schade. Het moet immers uit de lengte of de breedte.

Reisverzekering voor buitenlandse gasten

Komt er familie of een partner naar Nederland? Of vraag je een Schengenvisum aan? Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een visumreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast. Wij verzenden de polis tevens per post.

Vraag: Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?
Antwoord: Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (tijdens kantoor uren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739