vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Geen reisverzekering: € 34.000,- voor eigen rekening!

Column van Rob

Na de zomervakantie kunnen de alarmcentrales en reisverzekeraars de balans weer opmaken. Ondanks de stijging van het aantal hulpaanvragen deze zomer, gaan er nog steeds mensen zonder reisverzekering op vakantie.

Vaak is dit het gevolg van onwetendheid of gemakzucht. Helaas werken de media daaraan mee. Deze zogenaamde ‘deskundigen’ weten wel even te verstellen dat een reisverzekering niet noodzakelijk is. ‘Je bent overal al voor verzekerd’ is dan de stelling. Daarbij doelen ze meestal op de bagagedekking, die in mijn ogen het minst belangrijk is.

SOS kosten

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten zijn de zogenaamde SOS kosten, dat wil zeggen de kosten voor hulpverlening en repatriëring. Ook volstaat alleen een basisverzekering niet om alle medische kosten tijdens je vakantie af te dekken. Een basisverzekering vergoedt doorgaans uitsluitend het Nederlandse tarief voor een vergelijkbare ingreep. In veel landen is dat onvoldoende. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen.

Wil je terug naar huis omdat je ziek bent? Zonder een reisverzekering is dat voor eigen rekening. Is je oma plotseling overleden tijdens je vakantie en wil je de begrafenis bijwonen? Zonder een reisverzekering betaal je zelf de vervroegde terugreis.

Geen reisverzekering: hoge kosten

Steeds vaker maken Alarmcentrales melding van hoge eigen kosten bij hulpverlening. Men heeft problemen in het buitenland en klopt aan bij een Alarmcentrale. Bij het ontbreken van een reisverzekering, komen deze kosten geheel voor eigen rekening. Volgens cijfers van SOS International steeg het aantal ongedekte hulpverzoeken met 44% (2009) ten opzichte van het jaar daarvoor. Vorig jaar liet het aantal ‘eigen kosten dossiers’ een stijging zien van maar liefst 54%. Het gaat dan vaak om flinke kosten, gemiddeld ruim € 3.000 per dossier. Maar er zijn ook uitschieters van € 20.000,- of zelfs € 34.000,- Kosten die met een reisverzekering van een paar euro per dag voorkomen konden worden.

Schrijnend

Ook ReisverzekeringBlog wordt regelmatig met schrijnende gevallen geconfronteerd. Zoals een Turkse oma die op familiebezoek in Nederland was. Ze werd ernstig ziek. Met spoed opgenomen in het ziekenhuis en overleed een paar dagen later. De nota van het ziekenhuis bedroeg € 15.000,- Omdat er geen reisverzekering voor buitenlanders was afgesloten, moeten de nabestaanden deze rekening zelf betalen.

Een reisverzekering zorgt er voor dat je geen grote financiële risico loopt tijdens je vakantie en altijd kunt terugvallen op de professionele hulp van een alarmcentrale. Daar heb je toch wel een paar euro per dag voor over?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *