vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Geld besparen? Kies voor een doorlopende reisverzekering

Geld besparen?
Geld besparen?

Besparen op je reisverzekering? Dat kan wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een eenmalige reisverzekering.

Vakantie

Ieder jaar gaat ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking op vakantie. De 12,7 miljoen vakantiegangers zijn samen goed voor 36,2 miljoen vakanties. Veel Nederlanders gaan dus meerdere keren op vakantie. Bijvoorbeeld drie weken zomervakantie naar Turkije, een week wintersporten in Frankrijk en een lang weekend naar de Belgische Ardennen.

Doorlopende reisverzekering vaak goedkoper

Voor je op vakantie gaat sluit je wellicht een kortlopende reisverzekering af. Echter, wanneer je vaker dan één keer op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Of dat in jouw geval ook zo is, hangt van drie situaties af:

  • Je gezinssamenstelling.
  • Hoe lang je op vakantie gaat.
  • Hoe vaak je op vakantie gaat.

Omslagpunt voor een doorlopende reisverzekering

Zoals gezegd is het van meerdere factoren afhankelijk of een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Het omslagpunt begint meestal bij:

  • Een gezin: 2 weken vakantie.
  • Een stel: 3 weken vakantie.
  • Een alleenstaande: 3 tot 4 weken vakantie.

Je kunt op de website van Reisverzekeringblog.nl zelf eenvoudig een premieberekening maken voor een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Zo kan je zien wat voor jou de beste optie is.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Naast het genoemde premievoordeel heeft een doorlopende reisverzekering nog meer voordelen zoals:

  • Je betaalt slechts een keer poliskosten.
  • Je bent het hele jaar door verzekerd.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dan moet je een dekkingsgebied kiezen. Reisverzekeraars hebben de wereld in de volgende dekkingsgebieden ingedeeld:

  • Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
  • Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vergelijken en daarna afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Maak hier je keuze:

Vragen?

Heb je een vraag over doorlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739