vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Gevaar voor resistente malariaparasiet in Zuidoost-Azië’

‘gevaar voor resistente malariaparasiet in zuidoost-azië’ Malariaparasieten die resistent zijn tegen meerdere malariamedicijnen zijn opgedoken in delen van Thailand, Laos en Cambodja. Wetenschappers waarschuwen dat deze parasieten de bestrijding tegen malaria bedreigen.

Al eerder waarschuwde Groot-Brittannië dat een medicijn dat algemeen wordt gebruikt om malariapatiënten te behandelen, voor het eerst niet meer effectief was.

De malariaparasieten lijken immuun te zijn voor de huidige behandelingen tegen de ziekte met artemisinine en piperaquine. De parasieten zijn wijdverspreid over Cambodja en een nog resistentere parasiet is actief in het zuiden van Laos en noordoosten van Thailand.

Een professor van de universiteit van Oxford en Mahidol in Thailand die onderzoek heeft gedaan naar de superparasieten laat weten dat de men mogelijk de race om artemisinine-resistente parasieten te elimineren aan het verliezen zijn. De gevolgen van de verspreiding van resistente malariaparasieten kunnen ernstig zijn als we niet snel wereldwijd actie ondernemen.

Malaria is een ziekte die wordt veroorzaakt door parasieten. Deze kunnen het lichaam binnenkomen tijdens een muggenbeet. Malaria veroorzaakt koorts, hoofdpijn, koude rillingen en spierpijn. Malaria komt regelmatig voor in Nederland. Het gaat dan om mensen die de ziekte in (sub)tropen hebben opgelopen.

Elk jaar sterven er meer dan een half miljoen mensen aan malaria, vooral in Afrika. Het is daarmee de dodelijkste ziekte ter wereld.

Bron: NU.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739