vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gewonde vakantiegangers vrijdag gerepatrieerd

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Alarmcentrale SOS International organiseert op vrijdag 27 juli een parasolvlucht om gewonde Nederlandse vakantiegangers terug naar Nederland te brengen.

Het gaat om vier patiënten die liggend vervoerd moeten worden. Twee van hen bevinden zich op de Canarische eilanden, de derde in het zuiden van Spanje en de vierde patiënt wordt opgehaald in Zuid Frankrijk. De parasolvlucht komt aan om 19.40 uur op Rotterdam The Hague Airport.

Reguliere vluchten overvol

De reguliere vluchten vanuit deze bestemmingen zitten overvol met vakantiegangers waardoor het voor de alarmcentrale niet mogelijk is deze patiënten op een gewone vlucht naar Nederland te brengen. Om iemand op een stretcher te kunnen vervoeren zijn zes tot negen vliegtuigstoelen nodig. Die capaciteit is er in deze drukke zomerperiode niet. Waarschijnlijk is het slechte weer in Nederland de afgelopen weken mede oorzaak van de overvolle vluchten. Veel Nederlanders hebben (op het laatste moment) een vliegvakantie geboekt om zeker te zijn van mooi weer.

Tyrol Air Ambulance

De parasolvlucht wordt uitgevoerd door de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Tyrol Air Ambulance. Tyrol Air Ambulance is gespecialiseerd in medisch vervoer door de lucht. Al hun toestellen zijn uitgerust met medische apparatuur en medisch geschoold personeel begeleidt de patiënten tijdens de reis. Tyrol Air Ambulance is bekend van de gipsvluchten die ieder winterseizoen geblesseerde Nederlandse wintersporters weer naar huis brengen.

Repatriëring

SOS International introduceerde in 2005 de zogenaamde ‘parasolvluchten’ om Nederlandse vakantiegangers vanuit met name Turkije terug naar huis te kunnen vervoeren. Ook in die tijd was Turkije een zeer populaire vakantiestemming onder de Nederlanders waardoor de capaciteit op reguliere lijn- en chartervluchten beperkt was. Bovendien waren/zijn de mogelijkheden voor het regelen van medische voorzieningen (zoals een stretcher om iemand liggend te kunnen vervoeren) op deze vluchten minimaal. Met repatriëring wordt voorkomen dat mensen onnodig lang in het ziekenhuis in het buitenland of op hun vakantieadres moeten blijven.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739