vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gewonden in vliegtuig door zware turbulentie

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Tijdens een vlucht van Houston naar New York in de VS zijn vijf gewonden gevallen door zware turbulentie, zo melden Amerikaanse media.

Het toestel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines werd ongeveer een half uur na vertrek getroffen door turbulentie. Er waren twee piloten, drie stewardessen en 76 passagiers aan boord.

Turbulentie

De stewardessen waren net bezig met het serveren van drankjes toe het toestel hevig begon te schudden. De turbulentie was zo heftig dat passagiers tegen het plafond werden gesmeten. De bagagebakken vlogen open en de handbagage werden als projectielen door de cabine gelanceerd.

Gewonden

De bemanning besloot naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen om de gewonden te laten verzorgen. De piloot en een stewardess met respectievelijk 20 en 30 jaar vliegervaring verklaarden nog nooit een dergelijk heftige turbulente te hebben meegemaakt..

Vanaf dat vliegveld werden vijf gewonden naar een ziekenhuis gebracht; drie van hen waren bemanningsleden. Nadat andere bemanningsleden waren aangekomen, kon het vliegtuig zijn reis vervolgen. De Amerikaanse transportveiligheidsdienst stelt een onderzoek in naar het incident.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739