vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ghana – Nederland: Schengenvisum en medische reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Indien Ghanese inwoners naar Nederland willen reizen en een Schengenvisum wensen voor een kort verblijf, dan moet dit worden aangevraagd bij de Nederlandse Ambassade in Accra.

Voor een Schengenvisum van Ghana naar Nederland heb je ook een verplichte medische reisverzekering nodig. Die kan je hier afsluiten voor je Ghanese gasten voor slechts € 3,- per persoon per dag (werelddekking).

Schengenvisum voor Nederland aanvragen

Ghana – Nederland: Schengenvisum
Ghana – Nederland: Schengenvisum

De Nederlandse ambassade in Accra maakt gebruik van de diensten van de externe dienstverlener VFS Global. Je kan jouw visumaanvraag indienen bij het VFS Global kantoor in Accra.

 • Adress: 1st floor, Atlantic Towers, Behind Marina Mall, Airport City, Accra
 • Working Hours: 08:00 to 14.00 (for submission)
 • 12:00 to 16:00 (for Collection of passport)
 • Working Days: Monday to Friday (excluding Public Holiday)
 • Contact nos.: 00233 302746216
 • E-Mail: info.nlgh@vfshelpline.com

Hoe lang duurt een visumaanvraag voor Nederland?

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 6 maanden voor je reis vanuit Ghana naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Nederlandse ambassade in Accra

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Ron Strikker
 • Adres: Liberation Road 89, Ako Adjei Interchange, Accra
 • Telefoon+233302214350 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
 • E-mail: acc@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 9.00 – 16.30 uur. Vrijdag: 9.00 – 15.00 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 8.00 – 15.00 uur (alléén op afspraak, mits anders vermeld). De consulaire afdeling is elke laatste woensdag van de maand gesloten. Bekijk ook de andere dagen waarop de ambassade gesloten is.
 • Schengen en Caribische visumaanvragen via VFS Global: Maak een afspraak via de website van VFS Global.
 • Terugmelden visumaanvragers: tussen 8.00 – 11.00 uur.
 • Naleveren extra documenten: 14.00 uur.
 • Uitgifte/ophalen documenten: tussen 14.00 – 15.00 uur.

Consulaire vragen?

Stel je vraag:

 • via telefoonnummer +233302214350. Let op: bel je vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
 • Via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg het mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van je smartphone en stuur ons dan jouw bericht.
 • Per mail via het contactformulier.

Wat kost een visumaanvraag voor Nederland?

Als een persoon uit Ghana een aanvraag voor een Schengenvisum indient, betaalt hij of zij leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 80,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 40,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

De visumaanvrager dient bij het indienen van de visumaanvraag leges te voldoen. Deze kosten worden niet terugbetaald wanneer een visumaanvraag wordt geweigerd of ingetrokken. De leges dienen contant te worden voldaan in de lokale munteenheid, GHC, conform de door de ambassade gehanteerde dagkoers. De actuele tarieven worden tevens gepubliceerd op het publicatiebord van de consulaire afdeling. 

Denk aan de verplichte medische reisverzekering

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een Schengenvisum. Dit betekent dat iedereen die een visum krijgt dient te beschikken over een reisverzekering voor de gehele reisperiode in Schengen, de verzekering dient een minimale dekking te bieden van € 30.000,- inclusief medische – en repatriëringskosten. Een goede reisverzekering voor een Schengenvisum kan je hier afsluiten. Deze voldoen aan alle eisen voor een Schengenvisum

Reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Komen er gasten (bijv. familie, vrienden of partner) uit Ghana naar Nederland? En vraag je een Schengenvisum aan? Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering voor een Schengenvisum afsluiten. Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Premies voor een medische reisverzekering voor buitenlanders

De premie voor deze reisverzekering is gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Over Ghana

Ghana, officieel de Republiek Ghana is een land aan de westkust van Afrika. Het grenst westelijk aan Ivoorkust, noordelijk aan Burkina Faso, oostelijk aan Togo en zuidelijk aan de Golf van Guinea. De hoofdstad van Ghana is Accra, waar vroeger het Afrikaanse hoofdkantoor van de West-Indische Compagnie was. Ook belangrijk is de havenstad Tema. Andere steden en plaatsen zijn Kumasi, dat meer landinwaarts ligt, Sekondi-Takoradi, Ho, Sunyani, Cape Coast en Tamale, in het noorden Asamankese en Koforidua, niet ver van Accra. Ghana heeft zo’n 27 miljoen inwoners. Het Engels is de officiële taal maar daarnaast bestaan er vele verschillende inheemse talen.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739