vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Gipsvlucht: Eerste onfortuinlijke wintersporters al weer terug

gipsvlucht

Op Rotterdam The Hague Airport is zaterdagochtend de eerste gipsvlucht uit Oostenrijk geland. Aan boord waren elf geblesseerde wintersporters en zes begeleiders. Dat heeft alarmcentrale Allianz Global Assistance laten weten.

Vorig wintersportseizoen landden er tot eind maart 58 gipsvluchten met gemiddeld elf gewonden aan boord op Rotterdam The Hague Airport.

Wintersport is niet zonder gevaar. Uit cijfers van het Oostenrijkse veiligheidsinstituut KFV blijkt dat allen al op de pistes in Oostenrijk gemiddeld 330 gewonden per dag vallen.

Meest voorkomende wintersportblessures

De meest voorkomende wintersportblessures zijn:

  • een verstuikte knie;
  • gebroken schouder of arm;
  • gebroken been;
  • rugletsel en hoofdletsel.

Bij snowboarders komen vooral polsblessures voor.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739