vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Goedkoop tanken voor wintersporters

tanken-wintersport

Goedkoop tanken voor wintersporters

Wintersporters die met de auto op vakantie gaan, kunnen door slim tanken flink wat geld besparen. Vooral in Oostenrijk en Zwitserland kan men goedkoop tanken, zo laat UnitedConsumers weten.

Tanken in de sneeuw is vooral een feest in Oostenrijk (23% goedkoper) en Zwitserland (24% goedkoper). De brandstofuitgaven op wintersport zijn ongeveer 200 euro voor diesel, en 250 euro met benzine. Door slim te tanken kan je gemakkelijk 25 euro besparen.

Prijzen brandstofsoort wisselen sterk per land

In Duitsland zijn benzine en diesel niet veel voordeliger meer dan in Nederland. Rij je via Zuid-Duitsland naar de bergen in Oostenrijk en Zwitserland, dan loont het te wachten met benzine tanken tot je daar bent. Ook voor diesel kan je het beste wachten tot je in Oostenrijk bent. Dit geldt overigens niet voor Zwitserland, waar diesel en LPG juist duurder zijn dan in Duitsland. Luxemburg is als vanouds het enige land waar je onderweg naar de sneeuw op alle brandstoffen voordeliger uit bent. Benzine is er 26%, diesel 17% en LPG 24% goedkoper dan in Nederland.

Wintersport

Bijna 900.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. Ongeveer 300.000 daarvan vertrekken rond de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland.

Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa staat op www.UnitedConsumers.com/vakantie

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739