vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Goedkope reisverzekering met bagagedekking: € 1,40 per dag (Europadekking)

Goedkope reisverzekering met bagagedekking (Europadekking)
Goedkope reisverzekering met bagagedekking (Europadekking)

Een goedkope reisverzekering? Nu al voor slechts € 1,40 per persoon per dag verzekerd in de Europa. En dat is inclusief een bagagedekking tot € 4.000 voor beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage. Voordelig en goed geregeld bij Allianz Global Assistance!

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De verzekering sluit je af voor een bepaalde periode. Je kan de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag.

Je kan de reis- en annuleringsverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of je kinderen, maar je kan de reisverzekering ook afsluiten voor mensen die niet tot je gezin behoren. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd als hun naam op het polisblad staat.

Aanvullen met annuleringsverzekering

De reisverzekering heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Je kan deze dekkingen ook nog aanvullen met een annuleringsverzekering. En dat is extra voordelig omdat je dan maar 1x poliskosten hoeft te betalen.

Allianz Global Assistance

Het is goed om te weten dat Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld is, met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Kortom, hét vertrouwde adres voor een goedkope kortlopende reisverzekering!

Basisdekking reisverzekering

De basisdekking van de kortlopende reisverzekering bestaat uit:

  • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-)
  • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Deze dekking kan je zelf eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld een dekking voor:

  • Medische kosten
  • Bijzondere sporten zoals wintersport
  • Ongevallen

Voordelen van de kortlopende reisverzekering

  • Goedkoop en goed: Al vanaf € 1,40 per dag verzekering in de Europa (inclusief bagagedekking)
  • Wereldwijd eigen alarmcentrales: professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je basis zorgverzekering.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
  • Bij Allianz Global Assistance: Kinderen tot en met 4 jaar gratis.
  • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.
  • Handig en voordelig: annuleringsdekking meeverzekeren

Heb je nog geen voordelige kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende verzekering vanaf € 1,40 per dag! Je bent dan in een groot deel van Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Waar ben je verzekerd?
Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

  1. Europa*.
  2. Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.
  3. Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Een dekking voor alleen Nederland is eventueel ook mogelijk (neem contact met ons op).

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Tip: Reis je naar Cuba of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Wat is verzekerd?
Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou, je gezin en/of een reisgenoot. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen krijg je ook hulp als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Medische kosten 
Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering valt ook onder de dekking. Het vrijwillige eigen risico van je zorgverzekering is niet gedekt.

Reisbagage
Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. De verzekeraar keer nooit meer uit dan de dagwaarde.

Bijzondere sporten
Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Pech op reis
Bij pech of een ongeval met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor, krijg je hulp van de alarmcentrale. Ook ontvang je een vergoeding voor vervangend vervoer. Overige hulp zoals vervoer van het vervoermiddel is verzekerd op de rubriek Automobilistenhulp. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallendekking
Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Annuleringsdekking
Deze dekking vergoedt kosten die het reisbureau of de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking. Je hebt alleen recht op een vergoeding als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis die in de voorwaarden genoemd staat.

Extra keuze: samengestelde reis
Dit is een aanvulling op de dekking Annulering. Samengestelde Reis is interessant als jouw reis uit meerdere onderdelen bestaat, die je apart boekt. Bijvoorbeeld vlucht, hotel en excursie. Ook is deze dekking nuttig als je de reis zelf boekt en niet via een reisbureau of touroperator. Als er iets gebeurt, bijvoorbeeld een aswolk of een aanslag, dan bepalen we in overleg met jou of je de reis volledig annuleert of in aangepaste vorm wilt voortzetten.

Wanneer keer de verzekeraar niet uit?
Allianz Global Assistance  keert niet uit als er sprake is van opzettelijke misleiding (fraude). Daarnaast moet je voorzichtig zijn met je bagage.

Afsluiten, wijzigen en stoppen van je kortlopende reisverzekering
De kortlopende reisverzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis. Beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.

Liever een doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. De Compleet variant van de doorlopende reisverzekering heeft in 2016 de 5 star rating gekregen van Moneyview voor de beste kwaliteit. Het omslagpunt van een kortlopende reisverzekering naar een doorlopende reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen.

Vragen?

Heb je een vraag over de voordelige kortlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739