vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Griekenland verwacht dit jaar recordaantal toeristen

Griekenland is weer mateloos populair bij toeristen. Het land verwacht dit jaar meer buitenlandse toeristen dan ooit: 25 miljoen in totaal, zo schrijft de persbureau Bloomberg.

De verwachting is dat het toerisme 15 miljard euro in het laatje brengt, dat is 800.000 euro meer dan vorig jaar. Toen kwamen er  23,5 miljoen buitenlandse toeristen naar Griekse bestemmingen.

De groei komt voor een deel door afname van het toerisme naar Turkije. Het land zucht onder terroristische aanslagen en dat schrikt toeristen af. Het zorgde vorige maand al voor een daling van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook komen er beduidend minder Russen naar Turkije door het boycot na het incident met de neergeschoten Russische straaljager.

De voorzitter van de Griekse Toeristische Federatie, Andreas Andreadis, zegt in een interview dat veel Russen nu voor Griekenland kiezen als vakantiebestemming.

Vorig jaar had Griekenland nog last van de beelden over vluchtelingen uit Syrië en Irak die via de Griekse eilanden naar Europa komen. De verwachting is dat die stroom snel afneemt, na de overeenkomst tussen de EU en Turkije.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739