vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Groen licht voor uitgebreider Schengen Informatie Systeem

SchengenInformatieSysteem

Schengen Informatie Systeem

De Raad voor Justitie en Binnenlandse Zaken heeft twee besluiten vastgesteld over de inwerkingstelling van het nieuwe Schengen Informatie Systeem (SIS II).

Daardoor zullen de politiële en justitiële autoriteiten in de Schengenlanden nog beter inzicht krijgen in de internationale opsporingsinformatie van de andere Schengenlanden. Op 9 april wordt het nieuwe informatie systeem operationeel.

SIS II vormt een functionele uitbreiding van het Schengen Informatie Systeem. Het wordt mogelijk informatie over het Europese Overleveringsbevel centraal op te slaan en ook zullen biometrische gegevens opgeslagen kunnen worden. Het systeem zal bovendien informatie bevatten over zowel personen als objecten. Ook zal het systeem uitgerust zijn met een betere gegevensbeveiliging.

Naast data over personen zullen gegevens beschikbaar zijn over onder meer: gestolen auto’s, geld, identiteitspapieren en vuurwapens. Ook zal het mogelijk zijn om informatie in te voeren over onder andere credit cards, aandelen, boten, vliegtuigen en caravans.

Bron: www.minbuza.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739