vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Hemelvaart: 1 miljoen Nederlanders op vakantie

Hemelvaart: 1 miljoen Nederlanders op vakantie

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n miljoen Nederlanders op vakantie gaan tijdens Hemelvaart. Zo’n 600.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land en circa 400.000 Nederlanders gaan naar het buitenland.

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 29 mei en veel Nederlanders maken er een lang weekend van.

Vakantie in eigen land populair

Het lange hemelvaartweekend is een populaire periode om er even tussenuit te gaan. Vergeleken met 2012 is het aantal vakanties rond Hemelvaart ongeveer gelijk. Vorig jaar viel Hemelvaart in de meivakantie. Zo’n zestig procent van alle vakanties is een (korte) vakantie in eigen land. Daarbij is kamperen favoriet; bijna de helft van de binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Daarnaast is ook de bungalowvakantie in eigen land populair.

Laat boeken en last minutes

De trend van laat boeken zet zich voort. Bovendien speelt het weer een grote(re) rol omdat in deze periode veel kampeerders eropuit trekken. Bij goed weer in aanloop naar het lange weekend is men eerder geneigd ‘nog snel even’ een weekendje weg in eigen land boeken. Het is dan ook de verwachting dat er een run op lastminuteboekingen zal plaatsvinden.

Toeristische bestedingen

De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie rond Hemelvaart is zo’n 165 euro per persoon per vakantie. Voor de Nederlandse economie betekent dit dat er rond Hemelvaart zo’n 100 miljoen euro wordt besteed door vakantiegangers in eigen land.

Buurlanden

Ongeveer veertig procent van alle vakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Hemelvaart zijn Duitsland, België en Frankrijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739