vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Herfstvakantie: 1,4 miljoen Nederlanders trekken er op uit

Herfst-amsterdam

Dit jaar gaan er zo’n 1,4 miljoen Nederlanders op herfstvakantie. Dat is een lichte stijging vergeleken met vorig jaar toen zo’n 1,35 miljoen landgenoten op herfstvakantie gingen.

Van de 1,4 miljoen vakantiegangers brengen zo’n 750.000 Nederlanders de herfstvakantie door in eigen land. Circa 650.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) vakantie, zo laat NBTC Holland Marketing weten.

Luxe bungalow in trek

De herfstvakantie blijft onverminderd populair. De meeste Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Met name de (luxere) bungalows zijn populair als verblijf. Ruim veertig procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht. Opvallend dit jaar is dat er al veel vroegboekingen waren. De laatste plekken worden nu gevuld door lastminuteboekingen. Wandelen en fietsen zijn traditiegetrouw de meest ondernomen activiteiten tijdens de herfstvakantie. Daarnaast is ook een bezoek aan een museum of attractiepark populair.

Buurlanden België, Frankrijk en Duitsland populair

Zo’n 650.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden België, Duitsland en Frankrijk zijn het meest populair.

Vakantiespreiding

De herfstvakantie vindt gespreid plaats; de regio’s Noord en Midden hebben vakantie van 17 tot en met 25 oktober, de regio Zuid van 24 oktober tot en met 1 november. Door deze verdeling zullen de meeste Nederlanders in de eerste week op een binnen- of buitenlandse vakantie gaan. In Duitsland heeft de grootste regio (Noordrijn-Westfalen herfstvakantie van 5 tot en met 17 oktober. In België is de herfstvakantie van 31 oktober tot en met 8 november.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739