vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekeringen met dekking voor Corona (Covid-19) en of code oranje reisadvies

We leven in onzekere tijden door de corona pandemie. Dat geldt zeker voor personen die op reis willen of moeten. Voor die groep hebben wij een overzicht gemaakt met verzekeringen die dekking bieden voor Corona (Covid-19), maar ook voor een veranderend reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje of als je naar een code oranje land wilt reizen.

Wanneer je naar een code oranje land/gebied wilt reizen loop je misschien tegen een dekkingsbeperking van je reisverzekering of (internationale) ziektekostenverzekering aan. Gelukkig zijn er alternatieven die wel dekking bieden bij een code oranje reisadvies. Daar lees je hier meer over. Wij hebben onderscheid gemaakt in vier verschillende situaties:

 1. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die naar het buitenland reizen.
 2. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar Nederland reizen.
 3. Verzekering met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar andere landen gaan reizen.
 4. Verzekeringen met dekking voor corona voor buitenlanders die naar het Nederland reizen.

1. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die naar het buitenland reizen

Ben je Nederlander en wil je naar het buitenland reizen maar loop je tegen verzekeringsproblemen aan? Wellicht hebben wij de oplossing voor jou.

Reis- en/of ziektekostenverzekering

Woon je of wil je naar naar een land of gebied reizen met code oranje of zelfs code rood en maak jij je zorgen over je reis- of ziektekostenverzekering? Met deze ziektekostenverzekering (uit te breiden met een reisverzekering) heb je gewoon dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood). Dat geldt ook voor Covid-19 gerelateerde ziekten.

Lees hier meer: Reisadvies code rood of oranje? Deze reis- en ziektekostenverzekering biedt dekking in het buitenland!

Annuleringsverzekering

De Allrisk Annuleringsverzekering biedt ook dekking bij een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje vanwege een uitbraak van het coronavirus. De annuleringsverzekering vergoed voor 75% de annuleringskosten als jij jouw reis wilt annuleren vanwege een aangepast reisadvies, zoals van geel naar oranje, door een toename van Covid-19.

Lees hier meer: Allrisk Annuleringsverzekering ook dekking bij code oranje


2. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar Nederland reizen

Ben je Nederlander en woon je in het buitenland (expats en pensionado’s) of verblijf je tijdelijk in het buitenland en wil je naar Nederland reizen? Wij hebben daarvoor twee verzekeringen.

Reisverzekering en tijdelijke ziektekostenverzekering

 • De Travel Risk Insurance. De Travel Risk Insurance is een internationale medische reisverzekering voor Nederlanders onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Premie vanaf € 2,- per dag.

Meer informatie: Travel Risk Insurance

 • De Schengen Visitor-verzekering. Voor iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt of hier al verblijft. Deze verzekering kent geen leeftijdsrestricties. Premie vanaf € 1,60.

Meer informatie:Schengen Visitor-verzekering

Wil je de belangrijkste verschillen weten tussen beide verzekeringen? Bekijk dan de ontstaande  tabel:

DekkingTravel Risk InsuranceSchengen Visitor
Premie per persoon per dagv.a. € 2,-v.a. € 1,60
Maximale leeftijd69 jaarGeen
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/ crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Aansprakelijkheid
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

3. Verzekering met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar andere landen gaan reizen

Ben je Nederlander en woon je tijdelijk of permanent in het buitenland (zoals expats en pensionado’s) en ga je op reis naar andere landen? Wij hebben daarvoor een uitstekende verzekering, ook als je naar een land of gebied reist met code oranje of zelfs code rood. Met deze ziektekostenverzekering (uit te breiden met een reisverzekering) heb je gewoon dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood). Dat geldt ook voor Covid-19 gerelateerde ziekten.

Lees hier meer: Reisadvies code rood of oranje? Deze ziektekostenverzekering biedt dekking in het buitenland!


4. Verzekeringen met dekking voor corona voor buitenlanders die naar Nederland reizen

Voor buitenlanders van buiten de EU die naar Nederland willen reizen geldt een inreisverbod vanwege de coronapandemie. Toch zijn er nog veel uitzonderingscategorieën zoals:

 • Nederlanders met een buitenlandse partner (Tijdelijke regeling langeafstandsgeliefden).
 • Zakenreizigers (als er sprake is van een economisch belang).
 • Topsporters en begeleidende staf.
 • Professionals uit de culturele en creatieve sector, onderzoekers en journalisten.
 • Buitenlanders met een MVV (Visum lang verblijf).
 • Buitenlanders uit veilige landen (Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay of China).
 • Bij een terminaal ziek familielid of een begrafenis in Nederland.
 • Etc. (zie voor de volledige lijst: Naar Nederland reizen).

Voor buitenlanders die naar Nederland reizen hebben wij drie speciale verzekeringen met dekking voor corona (niet voor al bestaande klachten).

 • De Travel Risk Insurance. De Travel Risk Insurance is een internationale medische reisverzekering voor buitenlanders onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Premie vanaf € 2,- per dag.

Meer informatie: Travel Risk Insurance

 • De Schengen Visitor-verzekering. Voor iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt of hier al verblijft. Deze verzekering kent geen leeftijdsrestricties. Premie vanaf € 1,60.

Meer informatie: Schengen Visistor-verzekering

 • Voorlopig Verblijf Nederland verzekering – voor iedereen die in Nederland komt wonen en in afwachting zijn van een verblijfsvergunning of met een Machtiging Voorlopig Verblijf (MVV).

Meer informatie: Verlopig Verblijf Nederland Verzekering

Vragen?

Heb je vragen over verzekeringen voor landen/gebieden met code oranje of met dekking voor corona? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408, stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739