vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekeringen met dekking voor Corona (Covid-19) en of code oranje reisadvies

Zoek je een reisverzekering met corona dekking voor code oranje? Wij hebben verschillende mogelijkheden. Een reisverzekering voor een code oranje gebied regel je hier snel en voordelig. Lees hier alle informatie om een corona verzekering af te sluiten.

Zoek je een Allianz reisverzekering met dekking voor medische kosten voor een code oranje land? Klik hier voor meer informatie: Kortlopende of doorlopende reisverzekering voor code oranje land >>


Zoek je een medische reisverzekering voor een code oranje land? Klik hier voor meer informatie (Tijdelijk in het Buitenland verzekering): Reis- en ziektekostenverzekering voor code oranje land >>

We leven in onzekere tijden door de corona pandemie. Dat geldt zeker voor personen die op reis willen of moeten. Voor die groep hebben wij een overzicht gemaakt met verzekeringen die dekking bieden voor Corona (Covid-19), maar ook voor een veranderend reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje of als je naar een code oranje land wilt reizen.

Wanneer je naar een code oranje land/gebied wilt reizen loop je misschien tegen een dekkingsbeperking van je reisverzekering of (internationale) ziektekostenverzekering aan. Gelukkig zijn er alternatieven die wel dekking bieden bij een code oranje reisadvies. Daar lees je hier meer over. Wij hebben onderscheid gemaakt in vier verschillende situaties:

 1. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die naar het buitenland reizen.
 2. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar Nederland reizen.
 3. Verzekering met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar andere landen gaan reizen.
 4. Verzekeringen met dekking voor corona voor buitenlanders die naar het Nederland reizen.

1. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die naar het buitenland reizen

Ben je Nederlander en wil je naar het buitenland reizen maar loop je tegen verzekeringsproblemen aan? Wellicht hebben wij de oplossing voor jou.

Reis- en/of ziektekostenverzekering

Woon je of wil je naar naar een land of gebied reizen met code oranje of zelfs code rood en maak jij je zorgen over je reis- of ziektekostenverzekering? Met deze ziektekostenverzekering (uit te breiden met een reisverzekering) heb je gewoon dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood). Dat geldt ook voor Covid-19 gerelateerde ziekten.

Lees hier meer: Reisadvies code rood of oranje? Deze reis- en ziektekostenverzekering biedt dekking in het buitenland!

Annuleringsverzekering

De Allrisk Annuleringsverzekering biedt ook dekking bij een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje vanwege een uitbraak van het coronavirus. De annuleringsverzekering vergoed voor 75% de annuleringskosten als jij jouw reis wilt annuleren vanwege een aangepast reisadvies, zoals van geel naar oranje, door een toename van Covid-19.

Lees hier meer: Allrisk Annuleringsverzekering ook dekking bij code oranje


2. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar Nederland reizen

Ben je Nederlander en woon je in het buitenland (expats en pensionado’s) of verblijf je tijdelijk in het buitenland en wil je naar Nederland reizen? Wij hebben daarvoor twee verzekeringen.

Reisverzekering en tijdelijke ziektekostenverzekering

 • De Travel Risk Insurance. De Travel Risk Insurance is een internationale medische reisverzekering voor Nederlanders onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Premie vanaf € 2,- per dag.

Meer informatie: Travel Risk Insurance

 • De Schengen Visitor-verzekering. Voor iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt of hier al verblijft. Deze verzekering kent geen leeftijdsrestricties. Premie vanaf € 1,60.

Meer informatie:Schengen Visitor-verzekering

Wil je de belangrijkste verschillen weten tussen beide verzekeringen? Bekijk dan de ontstaande  tabel:

DekkingTravel Risk InsuranceSchengen Visitor
Premie per persoon per dagv.a. € 2,-v.a. € 1,60
Maximale leeftijd69 jaarGeen
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/ crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Aansprakelijkheid
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

3. Verzekering met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar andere landen gaan reizen

Ben je Nederlander en woon je tijdelijk of permanent in het buitenland (zoals expats en pensionado’s) en ga je op reis naar andere landen? Wij hebben daarvoor een uitstekende verzekering, ook als je naar een land of gebied reist met code oranje of zelfs code rood. Met deze ziektekostenverzekering (uit te breiden met een reisverzekering) heb je gewoon dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood). Dat geldt ook voor Covid-19 gerelateerde ziekten.

Lees hier meer: Reisadvies code rood of oranje? Deze ziektekostenverzekering biedt dekking in het buitenland!


4. Verzekeringen met dekking voor corona voor buitenlanders die naar Nederland reizen

Voor buitenlanders van buiten de EU die naar Nederland willen reizen geldt een inreisverbod vanwege de coronapandemie. Toch zijn er nog veel uitzonderingscategorieën zoals:

 • Nederlanders met een buitenlandse partner (Tijdelijke regeling langeafstandsgeliefden).
 • Zakenreizigers (als er sprake is van een economisch belang).
 • Topsporters en begeleidende staf.
 • Professionals uit de culturele en creatieve sector, onderzoekers en journalisten.
 • Buitenlanders met een MVV (Visum lang verblijf).
 • Buitenlanders uit veilige landen (Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay of China).
 • Bij een terminaal ziek familielid of een begrafenis in Nederland.
 • Etc. (zie voor de volledige lijst: Naar Nederland reizen).

Voor buitenlanders die naar Nederland reizen hebben wij drie speciale verzekeringen met dekking voor corona (niet voor al bestaande klachten).

 • De Travel Risk Insurance. De Travel Risk Insurance is een internationale medische reisverzekering voor buitenlanders onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Premie vanaf € 2,- per dag.

Meer informatie: Travel Risk Insurance

 • De Schengen Visitor-verzekering. Voor iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt of hier al verblijft. Deze verzekering kent geen leeftijdsrestricties. Premie vanaf € 1,60.

Meer informatie: Schengen Visistor-verzekering

 • Voorlopig Verblijf Nederland verzekering – voor iedereen die in Nederland komt wonen en in afwachting zijn van een verblijfsvergunning of met een Machtiging Voorlopig Verblijf (MVV).

Meer informatie: Verlopig Verblijf Nederland Verzekering

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Ik reis naar of in een land waar de code geel, oranje of rood is. Welke kosten zijn gedekt op mijn verzekering(en)?

Heb je Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering afgesloten dan betalen zij de medische kosten ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via het noodnummer. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn jouw medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering. Heb je een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood. De enige uitzondering is de annuleringsverzekering. Deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal OOM alleen vergoeden als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij Tijdelijk in het Buitenland van OOM dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekering voor code oranje (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over deze verzekering.

Hebben jullie een reisverzekering voor code oranje (negatief reisadvies)?

Jazeker, je kan voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kiezen. Deze is ook geldig in code oranje landen of gebieden. De verzekering kan je uitbreiden met een ziektekostendekking (zonder ziektekostendekking ben je niet voor medische kosten gedekt).

Ik reis naar naar een land waar het reisadvies code oranje is, ben ik dan wel verzekerd?

Ja, heb je de Tijdelijk in het Buitenland verzekering met ziektekostendekking afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Worden quarantaine, extra verblijfskosten en isolatie vergoed op de tijdelijk in buitenland verzekering?

Nee, deze kosten zijn niet gedekt. Op de ziektekostenverzekering vergoeden wij alleen de medische kosten voor Covid-19. Quarantaine en isolatie zijn geen medische behandelingen en vallen daarom niet onder de ziektekostenverzekering. Ook op de reisverzekeringdekking zijn deze kosten niet gedekt.

Kan ik de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor een korte periode afsluiten?

Ja, ook als je maar een week, 14 dagen of 3 weken naar een code oranje land reist kan je deze verzekering afsluiten. De verzekering kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.

Wat kost een code oranje reisverzekering?

Een reisverzekering voor code oranje heb je al vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor de medische reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder of jonger dan is alleen Regular of Comfort mogelijk. Maak zelf even vrijblijvend een premieberekening.

Wat valt er onder de dekking van de verzekering voor code oranje?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Comfort ziektkostendekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze reisverzekering voor oranje landen nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering of een ongevallenverzekering.

Waarvoor geldt de SOS dekking?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking. De SOS-dekking is standaard meeverzekerd als je voor de ziektekostendekking kiest.

Wordt een coronatest (COVID-19 test) vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn reisverzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Vragen?

Heb je vragen over verzekeringen voor landen/gebieden met code oranje of met dekking voor corona? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408, stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739