vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Hotelprijzen stijgen wereldwijd

Wereldwijd stegen de hotelprijzen vorig jaar voor de vijfde keer rij, behalve in Azië daar daalde de prijs voor een hotelkamer. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com.

De stijging van hotelprijzen 2014 was het grootst in Noord-Amerika. In Oceanië bleef het prijsniveau gelijk en in Azië was sprake van een daling.

Gemiddeld gingen de prijzen voor een kamer vorig jaar met 3 procent omhoog. Vooral in Noord-Amerika werd een hotel flink duurder. Daar moesten gasten 5 procent meer neertellen dan in 2013. Latijns-Amerika, waar het wereldkampioenschap voetbal voor veel bezoekers zorgde, noteerde een plus van 2 procent.

Aantrekken wereldeconomie

De stijging van de prijzen van hotels hangt samen met het aantrekken van de economie. Wereldwijd trokken er ruim 1,1 miljard mensen op uit voor een reis naar het buitenland. Dat komt neer op vijf procent meer reizigers dan in 2013.

Tijdens de financiële crisis in 2008 en 2009 moesten hotels hun prijzen nog fors verlagen. Volgens Hotels.com ligt het mondiale prijsniveau inmiddels weer op ongeveer hetzelfde niveau als in 2008.

In Nederland rekenden hotels vorig jaar door de bank genomen 2 procent meer per nacht. In de hoofdstad gingen de prijzen zelfs 4 procent omhoog. Amsterdam bleef daarmee de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden: 141 euro.

Bron: Hotels.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739