vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Laat je huis veilig achter tijdens je vakantie

Nederlanders massaal op wintersport Het zal je maar gebeuren: je komt terug van je vakantie en er is ingebroken in je huis. Om deze nachtmerrie te voorkomen geeft Reisverzekering Blog een aantal preventietips die de kans op een inbraak verminderen.

Waardevolle spullen
Berg al je waardevolle spullen zo zorgvuldig mogelijk op, bij voorkeur in een kluis. Ben je niet in het bezit van een kluis, zoek dan een plek waar men niet snel naar deze spullen zal zoeken. Eventueel kun je de spullen ook bij vrienden of familie opbergen die niet op vakantie zijn.

Sluit deuren en ramen
Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed dicht zijn. Het klinkt vanzelfsprekend, maar een klein wc-raampje wordt nog wel eens vergeten. Controleer verder of al het hang- en sluitwerk niet defect is. Laat bovendien geen voorwerp zoals een ladder of container om het huis staan. Hiermee maak je het een inbreker alleen maar gemakkelijker.

Laat kwaadwillenden niet zien dat je weg bent

Vakantiegangers laten hun huis meestal strak opgeruimd achter en dat valt ook anderen op. Laat je huis er bewoonbaar uit zien. Sluit dus niet de gordijnen of haal de planten uit de vensterbank, maar laat bijvoorbeeld een opengeslagen krant en een leeg kopje op tafel staat. Op deze manier lijkt het alsof er iemand aanwezig is in huis. Een tijdschakelaar voor je verlichting werkt ook altijd goed. Hiermee gaat het licht op vaste tijden aan in je huis en lijkt het alsof er iemand in de woning aanwezig is.

Oppas voor je huis
Vraag iemand uit je directe omgeving of hij af en toe eens je woning in de gaten wilt houden. Diegene kan tevens je plantjes water geven en de post uit de brievenbus halen. Op deze manier lijkt het ook minder snel dat de bewoners van het huis op vakantie zijn.

Pas op met persoonlijke gegevens op internet

Door verschillende social media komen we steeds gemakkelijker zaken van elkaar te weten. Ook inbrekers bevinden zich op deze netwerksites. Maak dus niet op het internet openbaar wanneer je op vakantie bent. Een onschuldig ‘krabbel’ of ‘tweet’ naar een vriend met de mededeling dat je volgende week tien dagen lekker op vakantie bent, kan voor een inbreker de ultieme kans zijn om in die tijd je huis op zijn gemak leeg te roven.

DNA-verf

Dieven worden steeds brutaler en als ze willen komen ze overal binnen. Door bovenstaande tips wordt de drempel voor hen echter wel verhoogd, waardoor de kans op een inbraak kleiner is. Tegenwoordig bestaat er zelfs DNA-verf, waarmee je waardevolle spullen kunt markeren. De onzichtbare stof heeft een uniek DNA en is te traceren met een UV-lamp. Bij levering van de DNA-verf worden stickers geleverd die je op deuren en ramen kunt plakken. Inbrekers zullen dan wel twee keer nadenken om je huis te betreden.

Diefstal tijdens de vakantie
Ja zal niet alle waardevolle spullen thuis laten, maar ook enkele kostbare zaken meenemen op vakantie. Bijvoorbeeld je mp3-speler, mobiele telefoon of laptop. Daarom is het belangrijk om ook tijdens je vakantie waakzaam te zijn voor diefstal. Berg waardevolle spullen bijvoorbeeld altijd op in een kluis.
Met een reisverzekering kun je de waardevolle zaken die je mee brengt verzekeren, maar een reisverzekeraar zal alleen een schadebedrag uitkeren wanneer je normale voorzichtigheid in acht hebt genomen. Een reisverzekeraar zal nimmer uitkeren, wanneer je de spullen onbeheerd op de hotelkamer hebt achtergelaten. Zorg dus ook tijdens je vakantie dat je de waardevolle spullen goed opbergt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739